U nedelju, 7.aprila akcija čišćenja obale jezera Ćelije

U nedelju, 7.aprila sa početkom od 9 časova biće organizovana velika akcija čišćenja obale jezera Ćelije.

Okupljanje je zakazano za 9 sati na plaži u Zlatarima, saznajemo u MZ Zlatari koja i organizuje ovu akciju.

Milovan Čikarić koji je pokretač akcije ističe da će se čistiti deo od plaže nizvodno prema tesnacu Ćelije i obe obale od plaže do ušća. Vlasnici čamaca i traktora će takođe biti angažovani kao i kamperi koji svakodnevno posećuju obalu Ćelijskog jezera.

0649642e-4f3e-45c2-83d5-da301d58e727Očekuje se preko 100 učesnika, a  zainteresovani za akciju čišćenja se mogu javiti na broj telefona 063/ 33 0970.

Kako je najavljeno, obalu jezera čistiće i zvaničnici grada Prokuplja, ribolovačka udruženja ,,Bistro“ i ,,Toplica“, Udruženje vojnih penzionera iz Prokuplja, Lovačko udruženje ,,Blace“ i mnogi građani iz Prokuplja, Blaca, Kuršumlije, Aleksandrovca, Niša i Leskovca i naravno Brusa.

Čišćenju će se pridružiti predstavnici opštine Brus, JKP ,,Rasina“, TOO Brus, Udruženja ,,Osmeh srca“, članovi Udruženja penzionera Brus, Crvenog krsta Brus i brojni pojedinci.

Učešće su najavili i predstavnici kruševačkog Vodovoda, Veterani organa bezbednosti i vojne policije Republike Srbije, Ribolovačko udruženje ,,Rasina“ i ,,Rasina plus“, Udruženje ratnih vojnih invalida Kruševac ,,Graditelji mira“ i mnogi drugi, saznajemo od organizatora.