U Topličkom okrugu 198 poslodavaca prijavljeno za program „Moja prva plata“

Za učešće u programu „Moja prva plata“ 198 poslodavaca sa područja Topličkog okruga prijavilo se filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Prokuplju.

Mladi iz Topličkog kraja imaće mogućnost da svoje prvo radno iskustvo započnu u nekoj od topličkih opština, kao i u gradu Prokuplju, u kojem je 95 poslodavaca konkurisalo za ovaj program Vlade Republike Srbije.

U Kuršumliji će 60 poslodavaca ponuditi nova radna mesta, u Blacu 26, dok će 17 poslodavaca iz opštine Žitorađa zaposliti mlade, koji do 8. novembra imaju priliku da se prijave i dobiju šansu za zaposlenje.

Kako saopštavaju u NSZ filijala Prokuplje, o programu „Moja prva plata“ informisano je ukupno 1.261 nezaposleno lice na nivou filijale.

Inače, na teritoriji Republike Srbije, 10.295 poslodavca prijavilo se za učešće u programu „Moja prva plata“.

Kako je rok za prijavljivanje poslodavaca istekao, nezaposleni mladi ljudi mogu da dostave svoje prijave do 8. novembra.

Izbor kandidata od strane poslodavaca odvijaće se do 15. novembra 2020. godine, a konačna lista svih učesnika u programu biće objavljena na portalu mojaprvaplata.gov.rs, najkasnije do 27. novembra 2020. godine.