U Trbunju počeli Miholjski susreti sela

u blačkom selu Trbunju danas su počeli Miholjski susreti sela, manifestacija koja će trajati dva dana.Manifestaciju je finansijski podržalo ministarstvo za brigu o selu a tokom dva dana manifestacije biće održano takmičenje u nekoliko sportskih disciplina.

bscap0005

Manifestaciju je ispred lokalne samouprave Opštine Blace svečano otvorila pomoćnik predsednika Opštine Blace Suzana Veljović koja se ovom prilikom zahvalila ministarstvu za brigu o selu i svim učesnicima manifestacije ukazavši na značaj održavanja ovakvih manifestacija u selima.

bscap0006

-Lokalna samouprava Opštine Blace svim silama trudi se da zadrži mlade na selu, to je naš zadatak i mi smo tu da im pomognemo i omogućimo bolji život. Ovom prilikom pozivam mlade bračne parove  da se jave na još uvek otvoren konkurs za dobijanje kuća na selu, rekla je zamenica predsednika Opštine Blace Suzana Veljović otvarajući danas Miholjske susrete sela u Trbunju.

bscap0008

Predsednik Mesne zajednice Trbunja Dobrica Milosavljević zahvalio se ministarstvu za brigu o selu na finansijskoj podršci pri organizovanju manifestacije i Opštini Blace koja je zajedno sa MZ Trbunje istu i organizovala.

Uprkos lošem i kišnom vremenu danas je održano takmičenje u nekoliko takmičarskih disciplina a ostala takmičenja biće održana sutra od 10 časova.

bscap0010

U kulturno-umetničkom delu programa prisutnima se predstavio FA Drainac Blace a od sportskih disciplina danas je održano takmičenje u šahu, nadvlačenju konopca, pikadu, skoku u dalj iz mesta.

bscap0015

Za sutra je planirano planinarenje, takmičenje u košarci, malom fudbalu.

t

Za najbolje u takmičarskom delu manifestacije obezbeđeni su pehari i medalje.

bscap0011

bscap0000bscap0004bscap0014