Učenici Osnovne škole “Stojan Novaković“ Blace u humanitarnoj akciji NURDOR-A ” Zasadi život, budi heroj”

smart

Učenici Osnovne škole “Stojan Novaković“ odazvali su se humanitarnoj akciji koju je organizovalo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, povodom obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka.

smart

Učenici su se složili da treba da pomognu svojim vršnjacima koji se u ovim teškim vremenima bore za ozdravljenje. Naime, NURDOR nam je prestavio olovku sa bookmarkerom- „Zasadi život, budi heroj!“. To je olovka koja u sebi sadrži seme nane, lavande ili bosiljka. Olovka je spakovana u kartonski omotač- bookmarker, na kome je uputstvo za sadnju semena. Svojom donacijom od 100 dinara učenici su se uključili u široku mrežu donatora i prijatelja dece i mladih koji su oboleli od raka.

NURDOR

U toku ove akcije prikupljeno je 42200 dinara i uplaćeno na račun NURDOR-a. Na taj način, učestvujemo u realizaciji veoma važnog projekta- novoj Roditeljskoj kući u Beogradu koja će obezbediti besplatan smeštaj i sveobuhvatnu psiho-socijalnu podršku deci i roditeljima iz čitave Srbije, pa i regiona, tokom lečenja na beogradskim pedijatrijskim hemato-onkološkim odeljenjima.

smart

 

 Pismo zahvalnosti koje nam je uputio NURDOR:

NURDOR2

Poštovani,

U ime naših Superheroja i NURDORa  još jednom od srca zahvaljujemo  drugarima iz OŠ  “Stojan Novaković” na podršci i prijateljstvu.

Naravno, toplo zahvaljujemo i vama na prepoznavanju značaja jačanja filantopije kod najmlađih članova našeg društva.

Vaša profesija nikada nije bila laka i, nažalost, retko kada je prepoznata njena važnost i vaša predanost. A svi se sećamo učitelja, nastavnika i profesora koji su nam tokom školovanja preneli neke važne moralne i vrednosne principe i vodili nas kroz neke, isto tako važne, životne periode. S toga nam je još draže kada vidimo da i u ova vremena vaša profesija ostaje verna, pre svega, deci i mladima.

Hvala vam na tome!