Udruženje Topličana u Beogradu, na jubilarnoj međunarodnoj privrednoj izložbi EKSPO RUSIJA SRBIJA 2018

Predstavnici Udruženja Topličana u Beogradu (predsednik Udruženja Dragan Vladisavljević i članovi UO Željko Atanasković, Branko Maslaković, Dragan Milenković, Nada Protić, Stojan Cvetković i Peđa Jakovljević) su 14.03.2018.god. bili počasni gosti Pete međunarodne industrijske izložbe „Expo Russia-Serbia 2018“.

20180314_113548

Ova izložba se održava u periodu od 14.03.-16.03.2018.god. u kongresnom centru METROPOL PALAS u Beogradu. Organizator izložbe je OAD „ZARUBEŽ EKSPO“ iz Rusije i Privredna komora Srbije, dok su podrška izložbe ministarstva Vlade Republike Srbije i Ruske Federacije, kao ministarstva Republike Srpske. Tematske celine izložbe su: Energetika i tehnologije za uštedu energije, mašinsko inženjerstvo, metalurgija, avijacija, železnički saobraćaj, industrija rudarstva, agroindustrijski kompleks, bankarstvo, telekomunikacije, medicina, izložba robe široke potrošnje,… Program izložbe se sprovodi preko tematskih okruglih stolova, bilateralnih kontakata, kulturnih programa i drugo. Pored 70-ak izlagača iz Rusije i Srbije, tri uspešna privredna subjekata (čiji su vlasnici poreklom iz Toplice) su izlagala svoj proizvodni program na ovoj međunarodnoj izložbi.

20180314_115601

Prema rečima organizatora ove izložbe, „Expo Russia-Serbia “ je postala značajna i respektivna platforma poslovnih kontakata, efikasan mehanizam za uspostavljanje uzajamno korisnih partnerskih veza, kao i indikator najperspektivnijih pravaca ekonomske saradnje Rusije i Srbije. Svim učesnicima i gostima izložbe su upućene želje za uspešnim radom i uspostavljanjem novih poslovnih kontakata.

20180314_121548

Predstavnici Udruženja Topličana u Beogradu su uspostavili kontakte sa organizatorima i učesnicima ove izložbe i ujedno pozvali uspešne privrednike da uspostave saradnju sa Topličkim okrugom,kao i sa uspešnim privrednim subjektima čiji su vlasnici Topličani ili prijatelji Topličana.