Uspešno održan „Zlatni kotlić“ u Kuršumliji

  • IMG_8263-1024x576

Povodom obeležavanja Dana opštine Kuršumlija i gradske slave „Velika Gospojina“ po prvi put, na Topličkom keju, organizovano je takmičenje u pripremanju riblje čorbe „Zlatni kotlić 2017.“, od strane Udruženja sportskih ribolovaca Kuršumlije i Turističke organizacije opštine Kuršumlija.

Na pomenutom takmičenju učestvovalo je deset ekipa (sedam iz Kuršumlije i po jedna iz Prokuplja, Blaca i Zlatara). Van konkurencije učestvovala je ekipa kulinara iz srednje škole. Predsednik Udruženja ribolovaca Kuršumlija Dragan Mijajlović naglasio je da je najvažnije da ova lepa manifestacija preraste u tradiciju, čestitao najboljima i istakavši tim povodom da su svi pobednici.Prema oceni stručnog žirija ekipa „Borovnjak“ iz Kuršumlije bila je ubedljivo najbolja i osvojila „Zlatni kotlić 2017“. Drugo mesto pripalo je „Meraklijama“ iz Prokuplja, a treće „Boljitku“ iz Kuršumlije. Specijalnom nagradom nagađeni su i učenicima Ekonomske škole smer – Kulinarski tehničar.

Za osvojeno prvo mesto najbolji su dobili pehar, kotlić od 12 litara i vaučer AD „Planinka“, za drugo mesto kotlić od 12 litara a za treće kotlić od 8 litara.Svi takmičari ribolovci pokazali su vrhunsko umeće u priremanju riblje čorbe. Male tajne velikih majstora sačuvali su zlatni kotlići, dok su degustatori uživali u zdravim zalogajima i prefinjenom ukusu. Čuvane ribolovačke priče upotpunile su ovaj sportski događaj i zajednički boravak na vodi, koje će se prepričavati do nekog novog druženja na Toplici.

Tekst je deo projekta – Kuršumlija u srcu Toplice