Vesna Paunović Đukić – najbolji Toplički pesnik

U okviru 48. Drainčevih susreta održan je muzičko-scenski program u organizaciji Narodne biblioteke “Rade Drainac”.Na ovoj jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji dodeljena je nagrada najboljem topličkom pesniku za najbolju zbirku poezije u prošloj godini.
Ona j pripala Vesni Paunović Đukić za knjigu “Azbuka čula”.
– Za najbolju zbirku poezije konkurisale su četiri knjige, i to knjiga “Ti si jedini svedok ove pesme” autora Zorice Perović-Prentić, “Gospodar traži slugu” Zorana Stošića i “Životni krug” Milunke Marković, rekao je direktor prokupačke biblioteke i predsednik žirija za dodelu nagrade Dragan Ognjanović dodavši da u zbirci “Azbuke čula” autor Vesna Paunović-Đukić daje lirsko iskustvo ljubavi iz različitih perspektiva, muške i ženske, suprostavljajući ih jedno drugome.
Na ovoj manifestaciji svoje pesme su kazivali mnogobrojni pesnici iz Prokuplja i Niša. Prisutne su svojim nastupom oduševili Milica Vučković, Violeta Jović, Ratomir Timotijević, Marija Đajić, Srđan Živković, Milivoje Krstić, Dane Stoiljković, Zoran Pešić, Vladimir Stanimorović, Saša Milovanović i drugi.
Donator ovog programa Ratomir Timotijević Tim istakao je da već 12 godina učestvuje na ovim susretima.
– Obišao sam mnogo zemalja u svetu ali se uvek vraćam svom rodnom kraju, prokupačkom selu Potočiću. Toplica i Prokuplje su bogato blago kulture. To blago treba negovati i prezentovati kad god je to moguće na ovakav način, istakao je Tim.
Ovom večeri, koja je sadržala muziku, pesmu i dobro raspoloženje, završeni su 48. Drainčevi susreti.