Turistička atrakcija u ateljeu porodice Grbić – tri generacije slikara spremaju umetnička dela za Dane šljiva u Blacu

Tri generacije porodice Grbić, Miša, njegova ćerka Mr Nadica Grbić i sedmogodišnji Sava u svom ateljeu u Blacu stvorili su pravu turističku atrakciju.

DSCN9848

Turistička atrakcija – umetnička dela porodice Grbić

DSCN9845

U stilu turističke atrakcije umetnička dela nastala u ateljeu porodice Grbić iz Blaca izložena su u dvorištu njihove porodične kuće pa svi prolaznici imaju priliku da pomenuta umetnička dela vide i uživaju u njima.

DSCN9835

Boraveći u njihovom ateljeu saznali smo da se ovde trenutno radi na pripremama za izložbeni štand u okviru ovogodišnje manifestacije – Dani šljive koji se u Blacu održavaju u periodu od 25. do 27. avgusta.

DSCN9838

-Raznovrsni suveniri, bojeno staklo, nakit, slike malog formata i magneti sa obeležjima Blaca deo je onoga što spremamo za Dane šljiva u Blacu, saznajemo od mr Nadice Grbić koja je iza sebe imala mnogobrojne samostalne izložbe u Nišu, Pirotu, Beogradu , Prokuplju i ostalim gradovima a 2009.godine blačani su imali priliku da u okviru izložbe vide i retrospektivu njenih slika.

DSCN9839

 – Trenutno slikam ikone, i ovog leta više sam se posvetila ikonografiji. Ono što trenutno radim jesu ikone Svetog Đorđa, ističe Mr Nadica Grbić koja je inače u crkvi Sv Ilije u Draguši radila i fresku Sv. Nikole .

DSCN9840

Nadica je talenat za umetnost i slikarstvo nasledila od svog oca Miše Grbića koji je nadaleko poznati slikar naivac.

DSCN9841

Miša koji slika još od osnovne škole iza sebe imao je brojne izložbe širom Srbije i njegove slike, a pretežno slika pejzaže veoma su tražene.

DSCN9842

Mr Nadica Grbić

DSCN9846

Umetnički podaren u ovoj porodici je i sedmogodišnji Nadičin sin, Sava koji nam je sa ponosom predstavio neka od svojih umetničkih dela. Sava za sada obožava da slika automobile i kuće.

DSCN9843

Tri generacije umetnika, porodice Grbić vredno sprema svoj štand za Dane šljiva u Blacu a šta su od umetničkih dela spremili moći će te da vidite u periodu od 25.do 27.avgusta na Danima šljive u Blacu. U međuvremenu možete obići i njihov atelje i turističku ponudu izloženu u dvorištu njihove porodične kuće u Blacu.

DSCN9844

DSCN9849