U Grguru selo proslavilo šljivu – voće koje najviše gaje

U selu Grguru nadomak Blaca održana je 8.po redu manifestacija – Selo slavi šljivu, a blačani su još jednom pokazali da su jedinstveni po načinu na koji slave voće koje najviše proizvode.Organizatori manifestacije su Opština Blace i MZ Grgure.

DSCN0514

Zoran Jozić, predsednik Opštine Blace

vest ima video:

-Ponovo smo u Grguru u čast šljivi. Mi slavimo naše vredne proizvođače i prerađivače svog voća a posebno one koji proizvode i prerađuju šljivu koja je naš brend. Nadam se da će mo u narednom periodu imati sve više razloga da slavimo šljivu, rekao je predsednik Opštine Blace Zoran Jozić najavljujući u Grguru obeležavanje još jednog veoma značajnog datuma 23. decembra, 100-godišnjice od stradanja Koste Vojinovića, najznačajnije ličnosti u Topličkom ustanku.

DSCN0516

Narodni poslanik dr Darko Laketić

Otvaranjući manifestaciju narodni poslanik u republičkoj skupštini dr Darko Laketić istakao je da se radi o manifestaciji koja je okupljala i koja će okupljati brojne ambasadore i najviše državne zvaničnike.

DSCN0491

Manifestaciji su prisustvovali i predsenik opštine Blace Zoran Jozić, načelnik Topličkog upravnog okruga Dr Nebojša Vukadinović, Narodni poslanik u repbličkoj Skupštini Dr Darko Laketić, Borivoje Perović savetnik komandanta ministarstva unutrašnjih poslova za obezbeđenje posebnih objekata i lica.DSCN0484

U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su Kud Stojan Novaković i folklorni ansambl – Drainac iz Blaca, a koncerte su imali Slaviša Vujić, Željko Vučković i Neda Ukraden. Zdravicu i stihove Drainca govorio je doajen banjalučkog pozorišta, glumac Dobrica Agatonović – Aga.

DSCN0501DSCN0502

Prisutni su imali priliku da pogledaju i dokumentarni film – Grgure u Topličkom ustanku.

DSCN0543

Koncert Nede Ukraden u Grguru

-Srećna sam što sam ponovo u ovom kraju. Ovo je prelep deo Srbije koji bi trebalo više promovisati i reklamirati jer ovo je ekološki zdravo područje, a ovakve manifestacije doprinose toj promociji, rekla je Neda Ukraden koja je govoreći o svojim Australijskim turnejama istakla da sa Petog kontinenta nosi predivne utiske pa je pozdravila i publiku širom Australije.

-Naši ljudi u Australiji su divni, puni emocija i poštovanja. Videćemo se još koji put Australiji do tada veliki pozdrav za sve njih ,poručila je Neda Ukraden.DSCN0493

Slaviša Vujić  koji je takođe imao koncert u Grguru, poručio je da bi i ostala sela u blačkoj opštini trebalo da se ugledaju na Grgure.

bscap0001

Fijaker na manifestaciji – Selo slavi šljivu

DSCN0494

DSCN0506

DSCN0507

Manifestaciju je pratio veliki broj posetioca.DSCN0502DSCN0498

DSCN0496DSCN0499DSCN0530DSCN0497DSCN0486