Vidovdanski susreti penzionera Toplice

Oko 250 penzionera iz četiri udruženja Topličkog okruga, kao i gosti iz Pirota, Leskovca, Kraljeva, Vranja i drugih krajeva Srbije, u organizaciji prokupačkog Udruženja penzionera okupili su se na tradicionalnim 31. po redu „Vidovdanskim susretima penzionera Toplice“.

Dobrodošlicu okupljenima u prokupačkom restoranu „Aleksandar“ poželeo je u ime organizatora skupa, prokupačkog Udruženja penzionera, predsednik Milovan Vučićević.

On je govoreći o aktivnosti prokupačkog udruženja naglasio, da ono broji oko 8.500 članova, kojima se kroz različite vidove pomoći, druženja i zabave pomaže da sebi olakšaju i ulepšaju penzionerske dane.

–U proteklih tridesetak godina naše udruženje kao jedno od najaktivnijih i najvećih u Srbiji, sedam puta je bilo domaćin „Vidovdanskih susreta penzionera Toplice“ tokom kojih su se razmenjivala iskustva, sticala nova poznanstva, pravili planovi za buduće aktivnosti i sa kojih su naši članovi ali i gosti iz svih krajeva Srbije nosili uspomene na nezaboravno druženje, kazao je Vučićević.

Takođe je istakao da je pored ovog druženja, tokom leta penzionerima sa penzijama od najviše 29.380 dinara omogućeno da besplatno borave i leče se u srpskim banjama.

Ovu pogodnost ostvarilo je ukupno 120 prokupačkih penzionera ili svaki četvrti penzioner koji se prijavio za boravak u banji.

–Interesovanje za boravak u banjama ove godine bilo je iznad očekivanog i izuzetno veliko, tako da se prijavio jako veliki broj penzionera, kazao je Vučićević.

On je dodao da su neki penzioneri već uložili i prigovore na rang listu koju je na osnovu prijava sačinilo Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, jer smatraju da su oštećeni.

–Mi bi smo voleli da svima izađemo u susret i da svi koji to žele odu u banje ali na žalost mesta su ograničena, pa će otići samo oni koji se nađu na rang listi, rekao je predsednik Udruženja penzionera u Prokuplju Milovan Vučićević.

Prema njegovim rečima tako će nakon rešavanja prigovora i formiranja konačne rang liste, prvi penzioneri na besplatan boravak i lečenje u srpskim banjama otići već krajem avgusta i početkom septembra meseca ove godine.