Proglašena vanredna situacija po pitanju vodosnabdevanja za celu teritoriju opštine Blace

  • 27183-voda8

Obaveštavamo korisnike i potrošače vode za piće u Opštini Blace da je Odeljenje za sanitarnu inspekciju – grupa za sanitarni nadzor Niš, nakon izvršenih analiza ovlašćene zdravstvene ustanove / Zavoda za javno zdravlje Niš, zabranila JKP “Blace” isporuku vode za piće potrošačima Opštine Blace.

Nakon izvršenih laboratorijskih analiza , utvrđeno je da voda nije za piće , a dozvoljava se upotreba vode za higijensko sanitarne potrebe.

U postupku kancelarijskog inspekcijskog nadzora, po prijemu izveštaja o ispitivanju vode za piće  od dana 03.03.2020. godine, ustanovljeno je da rezultati ispitivanja NISU USKLAĐENI SA PROPISANIM VREDNOSTIMA ZBOG POVEĆANE VREDNOSTI ZA BOJU I MUTNOĆU, LISTA VI PRAVILNIKA, TE DA SE VODA NE MOŽE KORISTITI ZA PIĆE I ZA PRIPREMANJE HRANE.

Opštinski štab za vanredne situacije je na današnjoj sednici doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije po pitanju vodosnabdevanja za celu teritoriju opštine Blace.

Obaveštavamo građane Opštine Blace da su predmetni uzorci ispitivanja vode za piće MIKROBIOLOŠKI ISPRAVNI te smatramo da nema mesta panici. Sa ovakvom situacijom blačani su se sretali u ranijem periodu i pokazali su visok stepen tolerancije i razumevanja. JKP „Blace“ u saradnji sa Opštinom Blace će u narednom periodu uložiti napore kako bi građane snabdeli higijenski ispravnom vodom.