TOS dodela najvišeg priznanja u turizmu – Drinska regata najbolja manifestacija u Srbiji

Svetski dan turizma, 27. septembar, Turistička organizacija Srbije tradicionalno obeležava svečanom dodelom najvišeg priznanja u turizmu Republike Srbije, „Turističkog cveta“. Na svečanom prijemu koji je organizovan ovim povodom, 27. septembra u „Muzeju istorije Jugoslavije“, sa početkom u 12 časova, dodeljena su priznanja onima koji su najviše učinili da naša zemlja ima još bolju i konkurentniju ponudu, koji su dali najvidljivije rezultate i postavili standarde za dalji razvitak i poboljšanje kvaliteta turističke ponude Srbije.
Skup je otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, dok je nagrade dobitnicima uručila direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.
Nagrada „Turistički cvet“ dodeljuje se za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u Srbiji, a ove godine dodeljena je u sledećim kategorijama:

· Turistička organizacija – dobitnik TO opštine Sremski Karlovci opštine Sremski Karlovci
· Turistička manifestacija – dobitnik „Drinska Regata“, Bajina Bašta
· Ugostiteljski objekat za smeštaj – dobitnik Etno selo „Moravski konaci“, Velika Plana
· Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga – dobitnik JP STC Prirodnjački centar „Svilajnac“, Svilajnac
– dobitnik Udruženje „Srbija za mlade“, Beograd
U kategoriji Receptivna turistička agencija nije dodeljeno priznanje…