Saopštenje za javnost direktorke Osnovne škole “ Stojan Novaković”u Blacu, Marije Ćurčić

Saopštenje za javnost direktorke Osnovne škole “ Stojan Novaković”u Blacu, Marije Ćurčić:

Marija Ćurčić – direktorka OŠ Stojan Novaković Blace

-Povodom neistina izrečenih na nekom nazovi portalu koji se bavi skandaloznim vestima i degradiranjem svega dobrog sto se dešava u ovom gradu.

Osećam potrebu da se obratim javnosti.

Škola je obtazovno-vaspitna ustanova koja treba da služi za primer dobrog i kvalitetnog ponašanja. Ovu ustanovu pokušavaju da degradiraju upravo oni koji su na njenom čelu nalazili 20 godina.

Svi zaposleni dobro znaju da se ovih dana dešavaju sinhronizovani napadi mene lično iz razloga jer će se uskoro desiti konačan rasplet ove situacije.

Osoba koja uporno pokušava da udje u školu, a za čijim je radom prestala potreba 1.9.2020.i koji nije rasporedjen (to je i potpisao i prihvatio) glumi velikomučenika a mene predstavlja kao bahatu direktorku. Ulaz u školu mu je zabranjen zbog mera bezbednosti učenika i zaposlenih a po instrukcijama Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja. Jasno i precizno je odredjeno ko se može nalaziti u školi-nastavnici i učenici. Dotični ne moze da udje u školu i zbog pretnji izrečenih meni lično 28.08.a o čemu postoji prijava u policiji u Blacu.

Svi u školi pamtimo njegove malverzacije, prevare, laži, pretnje i uznemiravanja.

Ovo bahato ponašanje i prozivanje direktora Osnovne škole  je samo nemoć i bes jednog čoveka koji ne prihvata činjenicu da je iz cele škole uz njega ostao jedan čovek i da treba da se dostojanstveno i onako kako priliči jednom prosvetnom radniku povuče.

Ne nameravam dalje da odgovaram na optužbe čoveka koji je ovaj grad pretvorio u kasabu.

Neka roditelji razmisle da li ovaj čovek ugrožava bezbednost ovih dana svih nas u školi i remeti nam normalan rad, a Mup Blace je obavešten o svim detaljima.

Dostojanstveno, stručno, savesno i odgovorno ću nastaviti da radim, uprkos neargumentovanim, zlonamernim i nezabeleženim (do sad) pritiscima i ucenama, a pre svega u interesu učenika nase škole.,stoji u saopštenju za javnost direktorke Osnovne škole “ Stojan Novaković” u Blacu, Marije Ćurčić.