Poznati svi finalisti Sabora trubača

Izborom pet najboljih orkestara sa predtakmičenja na Zlatiboru, poznati su svi učesnici ovogodišnjeg finalnog takmičenja na 56. Saboru trubača u Guči.

Na predtakmičenju na Zlatiboru, najbolji su bili orkestri Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića iz Požege, Marka Gligorijevića iz Duba, Ivana Jovanovića iz Užica, Miroljuba Kremića iz Gostinice i Radojka Vitezovića iz Tubića.

Prethodno su se sa predtakmičenja iz Boljevca, u finale plasirali, orkestri Saše Pavlovića iz Pirota, Božidara Mladenovića iz Svilajnca i “Zlatne trube” iz Knjaževca.

Na predtakmičenju u Kovačici, najbolji je bio orkestar Danijela Jokanovića iz Šida.

Sa predtakmičenja u Kotraži, u finale su se plasirali orkestri Marka Trnavca iz Mršelja i “Dragačevske trube” iz Guče.

Najviše orkestara stiže iz južne Srbije. Sa predtakmičenja u Surdulici, na finalno takmičenje su se plasirali orkestri Stefana Mladenovića iz Vranja, Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, Bojana Ristića iz Vladičinog Hana, Božidara Nikolića Donje iz Grdelice, Siniše Stankovića iz Zagužanja, Vladice Novkovića iz Zagužanja i Saše Krstića iz Zagužanja.

Ovogodišnji Sabor trubača trajaće od 10. do 14. avgusta. Finalno takmičenje najboljih trubačkih orkestara je u subotu 13. avgusta sa početkom u 21:00 sat.