Besplatni preventivni pregledi u prokupačkoj Bolnici u nedelju

Na inicijativu Ministarstva zdravlja, u Prokuplju će biti nastavljena velika akcija besplatnih preventivnih pregleda, u cilju zaštite zdravlja stanovništva.
U Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“, u nedelju, 26. maja, od 8 do 16 časova, u prostorijama Službe interne medicine, građanima je omogućeno da obave kontrolu svoga zdravlja bez uputa i zdravstvene knjižice.
-Kako je prevencija najbolji vid zaštite zdravlja stanovništva, pozivamo građane da iskoriste mogućnost koju im u kontinuitetu pruža Ministarstvo zdravlja Republike Srbije. Ovoga puta, u okviru preventivnih pregleda, radiće se ultrazvuk abdomena, hormoni štitaste žlezde i oftalmološki pregled. Cilj akcije je da se svim građanima omogući kontrola zdravlja, na brži i lakši način, bez uputa, zakazivanja, ali i bez obavezne zdravstvene knjižice, ističe direktorka prokupačke Bolnice Snježana Arsić.
Kako navode u Službi interne medicine, građani koji žele da urade ultrazvuk abdomena, potrebno je da dođu pripremljeni za ovu vrstu pregleda, odnosno da prethodnog dana ne uzimaju hranu posle 18 časova. U slučaju potrebe, uradiće se i terapijsko zbrinjavanje od strane angažovanih lekara.