Blačanka, Danijela Kričak najbolja sportiskinja Prokuplja

Komisija sastavljena od sportskih radnika i novinara, za najboljeg sportistu Prokuplja u 2019. godini, izabrala je kapitena Fudbalskog kluba Topličanin Ivana Kaličanina, dok je za najbolju sportistkinju izabrana Danijela Kričak iz Ženskog rukometnog kluba Topličanin.

dscn0026

Danijela Kričak iz vremena kada je branila boje žrk Jastrebac Blace. Trenutno igra za ŽRK Topličanin iz Prokuplja

U konkurenciji sportskih kolektiva nije bilo dileme. Fudbalski klub u godini velikog jubileja, i u godini povratka u Srpsku ligu, jednoglasno je izabran za najuspešniji klub.

Najveći uspeh prokupačkog šaha i plasman seniorki u Prvu ligu centralne Srbije, bio je više nego dovoljan razlog da za najuspešnijeg trenera bude izabrana Ana Benderać iz Šahovskog kluba Topličani.

Nagrada za životno delo u oblasti sporta, pripala je legendi Rukometnog kluba Topličanin, Ljubiši Milosavljeviću Bišku, nekadašnjem golmanu, kasnije predsedniku kluba, a sada sportskom direktoru.

U mlađim kategorijama, za najbolju pionirku, izabrana je Neda Stojanović iz Odbojkaškog kluba Topličanin, dok je za najuspešnijeg pionira izabran Uroš Grujić iz Gimnastičkog kluba.

U kadetskoj konkurenciji, najbolji su Teodora Janićijević iz OK Topličanin i Nemanja Minić iz MOK Topličanin 97.

Za najuspešniju juniorku, izabrana je Anastasija Stošić iz Šahovskog kluba Topličanin, dok je najuspešniji junior Lazar Lazović iz Košarkaškog kluba Topličanin.

Odlukom komisije, dodeljene su zahvalnice perspektivnim mladim sportistima, i to Pavlu Veselinoviću, Petru Đorđeviću, Luki Periću, Vojinu Videnoviću, Marti Nešić, Jovanu Arsenijeviću, Veljku Pavloviću, Anđeli Anđelković, Sofiji Poštić i Staši Koprivici.

Specijalnu zahvalnicu, dobio je Ljubiša Jović, za doprinos razvoju planinarskog sporta, a biće nagrađeni i izdavači knjiga koje promovišu prokupački sport: Miodrag Dinić, Bojan Marković, Nebojša Kurtić i Momčilo Stanković.

Posthumna priznanja biće dodeljena Miodragu Pavloviću, Vladimiru Milenkoviću i Zoranu Đuriću.

Priznanja i zahvalnice, svečano će biti dodeljene u utorak, 18. februara, u Ugostiteljskom centru „Aleksandar“, od 18 časova, kada će biti održano „Veče druženja bivših, sadašnjih i budućih asova“.