Blace postalo šahovski centar Balkana

U Blacu je danas počeo Balkanski kadetski kup u šahu. Ovaj veliki šahovski turnir okupio je učesnike iz 7 zemalja -Bugarske, Slovenije, Bih, Makedonije, Hrvatske, Turske i Srbije.

DSCN0292

Svečanom otvaranju turnira koji se završava sutra dodelom pehara i medalja najboljima, prisustvovala je najviša delegacija lokalne samouprave Opštine Blace, najviša delegacija Šahovskog saveza centralne Srbije, zvanične delegacije država učesnika.

DSCN0297

Balkanski kadetski kup u šahu svečano je proglasio otvorenim, predsednik Opštine Blace Zoran Jozić ističući da je ovo veliki sportski događaj koji je okupio učesnike iz 7 zemalja i da je ovo velika stvar kako za Blace, okrug i region, tako i za čitavu Srbiju.

DSCN0307

Ispred organizatora prisutne je pozdravio predsednik šahovskog kluba Jastrebac Blace i menadžer svetskog prvaka u šahu, Anatolija Karpova, Zoran Milutinović koji je izrazio veliko zadovoljstvo što je Blace postal centar šaha na Balkanu.

DSCN0301

-Blace je postalo prepoznatljivo na šahovskoj mapi Balkana a velika je čast što je ovde dva puta boravio svetski prvak u šahu, Anatolij Karpov. I dalje će mo raditi na promociji šaha i afirmaciji škole šaha koja  u Blacu radi po najvišim evropskim standardima, istakao je menadžer svetskog prvaka u šahu, Zoran Milutinović.

DSCN0311

Obraćajući se prisutnima, predsednik SO Blace, Miloš Vasiljević, istakaoje da je ovaj turnir rezultat jednog sistemskog ulaganja u sport koje Opština Blace gradi.

DSCN0314

Član upravnog odbora šahovskog saveza centralne Srbije I predsednik šahovskog saveza Nišavskog okruga, Igor Lukić zahvalio se ljudima iz lokalne samouprave Opštine Blace što podržavaju šah.

DSCN0306

Glavni sudija kupa i glavne sudije po grupama na pomenutom turniru su međunarodne sudije FIDE.

Organizatori Balkanskog kadetskog kupa su Šahovski klub „Jastrebac“ Blace, u saradnji sa Šahovskim savezom centralne Srbije i Sportskim savezom opštine Blace dok je opština Blace generalni pokrovitelj.