Zanimljiv hobi profesorke u penziji: Pletenje od papira

 Prosvetni radnik u penziji Jelica Radičević iz Guče pronašla je zanimljiv hobi kao bi aktivno provodila penzionerske dane. Ona pletenjem papira proizvodi razne predmete koji se mogu koristiti za razne namene.

-Ovako  sam pronašla sebi lep hobi za penzionerkse dane koji mi donosi i skroman prihod. Inače od papira može da se isplete dosta stvari koje su primenljive u jednom domaćinstvu, kaže Jelica pokazujući nam razne korpe, škrinje za nakit, korpu za kišobran i novine, korpice za cveće, saksije… a svi ovi predmeti su vodootporni pa mogu da se peru i dugo da se primenjuju. Za izradu ovih zanimljivih predmeta Jelica koristi novinski papir, akrilne boje i lak a pletene korpe golim okom posmatrane potpuno su indentične onim ispletenim od vrbovog pruća.Zavisno od veličine, izrada jedne papirne korpe traje od jednog do pet dana.

-Veće korpe radim do pet dana  a ove manje uradim i za jedan dan, kaže Jelica  dodajući da od novina koristi svu moguću nedeljnu i dnevnu štampu, Kurir, Novosti, Blic, Politiku…

Vredne ruke Jelice Radičević isplele su veliki broj lepih i za kućnu upotrebu primenljivih predmeta od papira.

Uz malo kreativnosti, rada i umeća novinski papir može biti osnovni materijal za izradu lepih i korisnih predmeta, a možda će ova priča o zanimljivom hobiju iz Dragačeva biti dobra ideja da se istim počne zanimati i neko iz Toplice, jer ovaj hobi u isto vreme može postati spoj lepog i korisnog.