Blace prvo po broju poslatih računa i slipova

Web

Prema podacima Pošte Srbije od 18. novembra, prvo mesto u kategorijama malih, srednjih i velikih trenutno drže opština Blace, gradska opština Savski venac i grad Vranje. U prvih devet su još i Srbobran, Dimitrovgrad, Kula, Vrbas, Pančevo i Kikinda.

U predhodnim nagradnim igrama uzmi račun i pobedi – Apsolutni hit nagradne igre bila je opština Blace, čiji su građani dobili dva stana, mikrotalasnu, tablet i telefon.

Broj koverata poslatih za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi“ premašio je 2.250.000 i svi fiskalni računi i slipovi i ove godine učestvovaće u takmičenju gradova i opština. Građani će tako moći da uzimanjem računa pri svakoj kupovini i bezgotovinskim plaćanjem osvoje vrednu nagradu i za mesto u kojem žive.

Vlada Republike Srbije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i NALED pokrenuli su takmičenje lokalnih samouprava u fiskalnoj odgovornosti i devet najaktivnijih i najuspešnijih podeliće po 20.000 evra za opremanje i obnovu škola, bolnica, vrtića i drugih objekata i prostora od javnog značaja po izboru građana.
Opštine, gradovi i gradske opštine podelјeni su po broju stanovnika u tri takmičarske kategorije – male, srednje i velike dok se rang liste prave na osnovu broja poslatih računa i slipova po glavi stanovnika koji je ponderisan kupovnom moći za svaku lokalnu samoupravu.

Prema podacima Pošte Srbije od 18. novembra, prvo mesto u kategorijama malih, srednjih i velikih trenutno drže opština Blace, gradska opština Savski venac i grad Vranje. U prvih devet su još i Srbobran, Dimitrovgrad, Kula, Vrbas, Pančevo i Kikinda.

Rang listu svih opština i tabelu sa poslednjim presekom devet prvoplasiranih može se svakodnevno pratiti na stranici Rang lista opština na sajtu uzmi račun i pobedi.

Konačna rang lista devet pobedničkih opština biće poznata po završetku drugog kruga nagradne igre, krajem februara 2021. godine.

Vlada Republike Srbije po treći put, pokrenula je nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi”.

Kao i prethodna dva puta, nagradna igra organizuje se u cilјu suzbijanja sive ekonomije kroz jačanje svesti i motivacije građana da plaćaju bezgotovinski i uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine, jer jedino tada mogu da budu sigurni da trgovac posluje u skladu sa zakonom i da plaća poreze iz kojih se finansiraju zdravstvo, školstvo i druge javne usluge, što je u vreme pandemije važnije nego ikad.

Organizator nagradne igre je Vlada Republike Srbije, a podršku pruža NALED.

U okviru ove nagradne igre, građani se ne bore samo za sebe, već i za grad u kojem žive, jer će najuspešnije lokalne samouprave prema broju poslatih koverata biti nagrađene ukupnim fondom od 180.000 evra za opremanje i obnovu objekata i prostora od javnog značaja po izboru građana.

U svakoj od takmičarskih kategorija biće izabrane po tri opštine (ukupno devet) koje će biti nagrađene sa ukupnim fondom od 180.000 evra za opremanje i obnovu škola, bolnica, trgova, vrtića i drugih objekata i prostora od javnog značaja, po izboru građana.

Rang lista u svakoj od kategorija pravi se na osnovu broja poslatih koverata, odnosno računa i slipova, po glavi stanovnika ponderisano kupovnom moći, i biće dostupna na ovom sajtu.

Izvor sajt uzmi račun i pobedi 2020.