Dani šljive –Blace 2021 – program ovogodišnje manifestacije-Tropico bend, Đani, Kerber, trubači…

Dani šljie –Blace 2021 održavaju se od 20.do 22.avgusta(od petka do nedelje).

program manifestacije

Najveća manifestacija u Blacu po kojoj je Blace postalo prepoznatljivo širom planete, ove godine održava se po posebnim merama koje je krizni štab doneo a koje će mo uskoro objaviti u celosti.

Predsednik Opštine Blace, Ivan Burgić, najavljujući manifestaciju ističe da će ovogodišnji Dani šljive u Blacu biti održani pod posebnim uslovima i propisima koje je krizni štab doneo, kako se ne bi ugrozila bezbednost po pitanju zaražavanja koronom.

Predsednik Burgić ističe da je lokalna samouprava, imajući u vidu ogromne štete nastale usled nedavnog grada, ove godine za organizaciju manifestacije uložila znatno manje novca iz budžeta u odnosu na predhodne godine. Za Dane šljive ove godine biće izdvojeno oko 3,5 miliona dinara dok je predhodnih godina taj iznos bio za duplo veći.

Ovom prilikom predsednik Opštine Blace Ivan Burgić ističe da će lokalna samouprava prilikom narednog rebalansa budžeta izdvojiti značajna sredstva za pomoć poljoprivrednicima koji su pretrepeli štetu od grada.

-Očekujemo i odgovor od Države po pitanju pomoći za poljoprivrednike kojima je grad pričinio ogromne štete a nezavisno od toga pomoći će im i lokalna samouprava, ističe predsednik Opštine Blace Ivan Burgić koji je napomenuo da je za organizaciju ovogodišnje manifestacije Dani šljive maksimalno šteđen novac te da neće biti nekih pratećih aktivnosti, kako bi se što više novca izdvojilo za naše vredne poljoprivredne proizvođače kojima je nevreme ove godine nanelo ogromne štete.

Predsednik Burgić ističe da ove godine sudeći i po drugim manifestacijama, očekuju znatno manju posećenost, i poziva sve koji budu dolazili na manifestaciju da maksimalno poštuju propisane mere koje je krizni štab doneo, uz apel svima da u cilju očuvanja svog i zdravlja drugih, budu odgovorni.

Dani šljive – Blace 2021 program:

Tokom sva tri dana manifestacije posetioci će imati priliku da obiđu i štandove brojnih izlagača koji će biti postavljeni ispred srednje škole u Blacu.

 

Petak, 20.avgust:

18:30 dečja predstava, maskote, princeze, kulturno-umetnički program

20:00 nacionalni ansambl narodnih igara i pesama “Venac” iz Gračanice (jednočasovni program)

21:00 svečano otvaranje manifestacije – vatromet – trubači

21:10 koncert Tropico bend

Subota, 21.avgust:

18:00 dečja interaktivna predstava

18:45 plesni dečji studio “La Luna”

19:30 kulturno-umetnički program

20:30 led roboti

21:00 kud “Abrašević” Beograd

22:00 koncert Radiša Trajković –  Đani

Nedelja, 22.avgust:

18:30 program za decu

20:00 Haos animatori iz Novog Sada (program za omladinu i decu) u završnici sa jedinstvenim spektaklom u Srbiji –Vatrena violin

21:00 proglašenje pobednika u takmičarskim kategorijama, dodela nagrada, zatvaranje manifestacije

22:00 koncert grupe Kerber