Devet nagrada za Prokupčane u Lebanu

Na Regionalnoj smotri amaterskih pozorišta u Lebanu, koja je završena juče, Prokupčani su osvojili devet nagrada, više nego bilo koje prethodne godine.
Tim povodom u prokupačkom Domu kulture održana je konferencija za novinare, na kojoj su utiske sa smotre preneli dobitnici priznanja.
U generalnom plasmanu, treću nagradu dobila je dečija predstava „Uspavana Štrecilija“, a prve nagrade za učestvovanje u istoj dobili su Mila Radovanović za glavnu žensku ulogu, Milan Ilić za scenografiju i Tijana Petrović i Danijela Mitić za dramsko- pedagoški rad.
-Nagrade koje smo dobili za ovu dečiju predstavu su nam veoma važne i puno nam znače. To je prva predstava mladih glumaca Škole glume Doma kulture, rekla je sa velikim zadovoljstvom direktorka ove ustanove Tijana Petrović.
Predstava „Majstor i Margarita“ u kategoriji večernjih predstava u generalnom plasmanu osvojila je drugo mesto. Ovoj predstavi pripala je i nagrada za kolektivni rad na izradi kostima, a prve nagrade za rad na istoj dobili su Srđan Živković za dramatizaciju, Biserka Milosavljević za najbolje odigranu glavnu žensku ulogu i Ivica Trailović za originalnu muziku.
-Drago nam je da smo dobili ovu nagradu i kolektivnu i pojedinačne. Prokupački Dom kulture je jedina ustanova koja je na ovom takmičenju u svoj grad ponela ovoliko priznanja, istakla je Biserka Milosavljević.
Direktorka Doma kulture Tijana Petrović je naglasila da su se učesnici ove smotre pokazali kao dobar tim i da je pred njima lepa perspektiva, dodajući da su nagrade koje je osvojila predstava „Majstor i Margarita“, opravdale sredstva koja su za nju dobili od Ministarstva kulture i informisanja.
Dramska grupa „Različak“ sa predstavom „Pop Ćira i pop Ćira on line“ u konkurenciji dečijih predstava, u generalnom plasmanu osvojila je drugo mesto. Prvu nagradu za dramatizaciju ove predstave dobila je Milka Tošić, a treća nagrada za žensku epizodu pripala je Jovani Ilić.
Specijalnu nagradu na ovom festivalu dobio je glumac Varoškog pozorišta
„Histrion“ Miroljub Mirović za ulogu u predstavi „Večeras slušate“ .
Na ovogodišnjoj smotri amaterskih pozorišta u Lebanu, prikazano je trinaest predstava na večernjoj i dečijoj sceni, a učestovale su pozorišne grupe iz Vlasotinca, Aleksinca, Dimitrovgrada, Bele Palanke, Surdulice, Vranja, Bujanovca i Prokuplja.