Devojčice iz Beograda Mila i Maša poklonile trimer školi u planinskom selu Tovrljanu

Devojčice iz Beograda Mila i Maša poklonile su trimer školi u Tovrljanu.

Inače,  Mila i (7) i Maša (5) Matić iz Beograda sa mamom Tamarom nedavno su i posetile školu u planinskom selu Tovrljanu.

One su tom prilikom učenike ove škole obradovale poklonima u vidu školskog pribora a ono što je najviše obradovalo učenike u najudaljenijem prokupačkom selu je i celodnevno druženje sa devojčicama iz Beograda.

Sada su poslale još jedan poklon, trimer.

Njima se ovom prilikom zahvalio učitelj Marko Čikarić zajedno sa svojom učenicom Marinom, trenutno jedinim đakom u ovoj školi.

viber_image_2023-09-08_17-48-56-107

-Veliko hvala Mili i Maši iz Beograda, na kupljenom trimeru za našu školu u Tovrljanu. Ovo je još jedan znak da je ovoj deci stalo do zavičaja njihovog  dede i da žele da sadašnje i buduće generacije ove škole imaju odlične uslove za školovanje. Srbija je večna dok su joj deca verna. Živela Toplica! Živela Srbija! , rekao je učitelj Marko Čikarić.

374942634_985949799192751_388690621510819660_n

Ove školske godine školu u Tovrljanu pohadja jedan djak Marina Jovičič,učenica drugog razreda iz Trnovog Laza.

-Ova dete je dokaz da ima života u ovim krajevima! Grad Prokuplje je pre tačno osam godina u željini da zadrži mlade ljude u ovim krajevima otvorio ovo školu. Misija svakog učitelja na selu je da obrazuje tu decu i da se bori da škola što duže radi. Dok škola radi ima nade za taj kraj, poručio je učitelj Marko Čikarić.