Dobitnik Svetosavske povelje prof. dr Milan Milisavljević, dobitnik pohvalnice i dr Mirjana Bojanić Ćirković iz Blaca

-Za dostignuća u oblasti anatomije, ovogodišnja Svetosavska povelja biće dodeljena prof. dr Milanu Milisavljeviću iz Beograda. Ovaj izuzetno vrstan stručnjak je za svoj dugogodišnji rad dobio mnoga priznanja Grada Beograda. Član je mnogih lekarskih društava, ne samo u Srbiji, nego u Evropi i Americi, izjavio je načelnih Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović i dodao da je Milisavljević rođen u Prokuplju, gde je završio osnovnu i srednju školu.
Za doprinos u oblasti zdravstva, nauke, prosvete, kulture, sporta i drugih oblasti, od ove godine pohvalnice biće dodeljivane pojedincima i ustanovama iz svih opština Topličkog okruga.
Svetosavske pohvalnice biće dodeljene Opštini  Žitorađa, učiteljici Jeleni Babić iz Prokuplja, Jani Dragović iz Kuršumlije i dr Mirjani Bojanić Ćirković iz Blaca.

milan2
-Sve je spremno za obeležavanje praznika Svetog Save i dodelu prestižnih priznanja. Tim povodom, 26. januara, u subotu, u Domu kulture u Prokuplju, sa početkom u 18 sati biće održana Svetosavska akademija, na kojoj će dobitnicima biti uručena priznanja, rekao je Aranđelović i dodao da je predviđen bogat kulturni program, a planirana je i izložba radova učenika osnovnih i srednjih škola Topličkog okruga na temu “Sveti Sava”.
Milan Aranđelović je pozvao građane da prisustvuju Svetosavskoj akademiji, kako bi na taj način odali priznanje svim dobitnicima Svetosavske povelje i pohvalnica.