Dom zdravlja ” Blace” obeležio Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Prema Kalendaru javnog zdravlja 20. mart se obeležava kao Nacionalni dan borbe protiv raka dojke. Dom zdravlja Blace je povodom obeležavanja ovog značajnog datuma organizovao niz zdravstveno-vaspitnih aktivnosti.

IMG_3530

U radnoj organizaciji, d.o.o ,,Maks” je održano predavanje na ovu temu, sa osvrtom na samoregled dojke, sa ciljem da skrene pažnja na rasprostranjenost ove bolesti, na podizanju svesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Radnice u ovoj radnoj organizaciji su edukovane od strane zdravstvenih radnika za pravilno izvođenje samopregleda dojke, vremenu, mestu i načinu samog pregleda.

IMG_3524

Nakon predavanja radnicama je odrađen i lekarski pregled, uz merenje krvnog pritiska i šećera u krvi. Na istu temu je podeljen zdravstveno – promotivni materijal u vidu brošura i limfleta.

Izložbene postavke povodom dana borbe protiv raka dojke, su postavljene u čekaonicama Doma zdravlja, u službi opšte prakse i službi ginekologije, gde se naše pacijentkinje mogu informisati o merama prevencije karcinoma dojke.

IMG_3531IMG_3518IMG_3519IMG_3521IMG_3522IMG_3523

IMG_3525IMG_3527IMG_3529