Domaćini blačkog kraja:Pr(overeno):Jovanovići iz Trbunja prave najbolji ajvar – prvo mesto i plasman na Državno finale takmičenja “Izađi mi na teglu”

Tekst je objavljen u okviru projekta Domaćini blačkog kraja

BanerSufinansiranja

j1

Na današnjem  takmičenju u okviru manifestacije “Izađi mi na teglu” održanom u Kuršumliji prvo mesto u kategoriji spremanja ajvara odnela je ekipa iz Blaca, odnosno iz sela Trbunja.

j2

To je ta ekipa: Jelena Jovanović sa ekipom

U konkurenciji od 9 takmičara, najbolji ajvar spremila je ekipa Jelene Jovanović .Sa Jelenom su u ekipi bili Milena i Katarina Jovanović.

j3

Jovanovići su prošle godine kranuli sa proizvodnjom zimnica i preradom voća i povrća i veoma brzo kvalitetom su osvojili tržište a i vredne nagrade.

Na gazdinstvu Jovanovića u blačom selu Trbunju po starim i proverenim receptima prave se zimnice, slatka, sokovi…a glavna potrvda kvaliteta su i brojna priznanja koja su za sada osvajali.

Jelena ističe da je ovo za njih jedno veliko iskustvo više i sve pohvale uputili su organizatorima.

242155202_359808315820068_2631007613252823090_n

Inače Jovanovići danas imaju širok asortiman zimnica u ponudi, tu su slatka, sokovi, džemovi i nov proizvod – pekmez od šljiva sa đumbirom.

Jelena Jovanović ove godine ponela je titulu najuspešnije žene u poljoprivredi na teritoriji blačke opštine koja se dodeljuje na takmičarskom delu manifestacije Dani šljive u Blacu, a sada su pobedili na takmičenju “Izađi mi na teglu” manifestaciji koja važi za najveći gastronomski festival na Balkanu.

Organizator takmičenja “Izađi mi na teglu “ je organizacija asocijacija iz Beograda “Bašta mašta” i Turistička organizacija opštine Kuršumlija.

j44

Takmičilo se devet ekipa a najbolji su ostvarili plasman na Državno finale u Beogradu.

Današnje takmičenje otvorio je predsednik Opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić.

j4