Donacija romskim porodicama

  • unnamed (2)

Tri najugroženije romske porodice, doseljene sa Kosmeta, dobile su građevinski materijal u vrednosti od po 205.000 dinara.
Građevinski materijal u vrednosti od 605.000 dinara je donacija Udruženja građana „Vizija“ iz Kragujevca i UNHCR i podeljena je posredstrstvom Udruženja Roma Prokuplje.
-Ovo je prvi put da dobijamo ovakvu vrstu pomoći, koja će omogućiti bolje uslove za život moje osmočlane porodice. Zahvaljujem se Udruženju Roma Prokuplje koje se potrudilo da pomoć ode tamo gde je najpotrebnija, rekao je Erhan Sušica.
Udruženje Roma Prokuplje je najstarije udruženje, formirano 1968. godine. Njegovi predstavnici, Safet Baktijarević i Živorad Saitović i veliki broj aktivnih članova , sprovode niz akcija u cilju poboljšanja kvaliteta života romskog stanovništva.
-Kada smo u mogućnosti da delimo pomoć ugroženim porodicama, trudimo se da ona stigne do svakog kome je potrebna, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Zahvaljujem se donatorima , Udruženju „Vizija“ , UNHCR-u i lokalnoj samoupravi, bez čije pomoći ne bi mogli da realizujemo sve naše projekte, kazao je Baktijarević.
Realizacija ovog projekta koji finansira UNHCR, počela je pre nekoliko meseci, kada su predstavnici Udruženja Roma Prokuplje i Udruženja građana „Vizija“ iz Kragujevca, obišli sedam najugroženijih interno raseljenih porodica romske populacije sa područja Kosova i Metohije, u cilju dodele građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja.