Dr Gordana Stošković Jovanović dobitnica povelje Carica Milica – doktorka na koju je ponosna Toplica

Na Svetopličkom vidovdanskom Saboru održanom u manastiru Toplička Gračanica u  Kondželju povelja Carica Milica pripala je doktorki, specijalisti pedijatrije i subspecijalisti neonatologije, Gordani Stošković Jovanović koja je rođena u selu Mađeru.

Stalno je zaposlena  u Kliničkom centru u Nišu na klinici za ginekologiju odeljenja za  neonatologiju gde je dugi niz godina bila i načelnik.

Na nagradu koju je dobila na veliki pravoslavni praznik Vidovdan, kaže da je veoma ponosna.

Vest ima video:

Foto:

IMG_20200628_114905

Dr Gordana Stošković Jovanović

  • Ovo je velika nagrada, na koju sam jako ponosna i srećna jer sam je dobila na jedan veliki praznik srpskg naroda. Ponosna sam na moj kraj i ljude iz mog kraja kojima želim zdravlje i sreću ma gde bili uz poruku da se povremeno sete svog kraja jer on im je dao snagu, mentalitet i dušu da nastave na svim putevima gde su krenuli, ističe dr Gordana Stošković Jovanović dobitnica povelje Carica Milica.
  • Kao neonatolog poželela bih da u našem kraju ne bude bele kuge, da su vrata škola uvek otvorena i vrata ove zgrade za krštenja i venčanja, ističe dr Gordana Stošković Jovanović.
  • bscap0003

Bogata biografija dr Gordane Stošković Jovanović ide u prilog tome da je ona pre svega dobar čovek koji je na polju medicine ostavio veliki trag a kao doktor svima je izašla u susret…

Njenim stopama krenuo je i sin Jovan koji je takođe doktor.

IMG_20200628_110747

Bogata biografija Dr Gordane Stošković Jovanović:

IMG_20200628_112404

Dr Gordana Jovanović Stošković rođena je u selu Mađeru nadomak Prokuplja, gde je učila osnovnu školu a potom i kao đak pešak bila učenik osnovne škole u Prokuplju gde je završila gimnaziju. Dalje školovanje nastavlja na medicinskom fakultetu u Nišu a prvo radno mesto dobila je u Kragujevcu na kliničkom cetru na dečijoj klinici.

Pedijatrijske studije završila je u Beogradu gde je potom subspecijalizirala neonatologiju.

Jedno vreme radila je kao predavač u medicinskoj školi u Prokuplju.

Radni vek nastavlja u kliničkom centru u Nišu na odeljenju neonatologije gde je jedno vreme bila i načelnik sa titulom primarijusa , a gde radi i danas.

  • Ponosna sam na sve svoje kolege, ustanove gde sam radila a najponosnija sam na svoj kraj kojem se često vraćam, poručila je dr Gordana Stošković Jovanović primajući nagradu ispred crkve u kojoj je i krštena.
  • IMG_20200628_111142