„Drainčevi susreti pesnika“-Pesnički karavan kroz Toplicu

????????????????????????????????????

Književna manifestacija „Drainčevi susreti pesnika“ koja je nastavljena sinoć, ljubitelje pisane reči obradovala je muzičko scenskim programom, ali i stihovima učesnika ovogodišnjih susreta. U muzičko scenskom programu učestvovali su Vico Dardić i Srđan Živković. Drugi deo programa bio je ispunjen najlepšim stihovima učesnika ove pesničke manifestacije. Među njima su bili dobitnik nagrade „Drainac“ Veroljub Vukašinović, pesnici iz Republike Srpske Miladin Berić, Milan Rakulj i Živko Vujić, zatim Trajče Kacarov iz Severne Makedonije, kao i Zoran H. Radisavljević, Miroslav Aleksić, Sunčica Radulović i Milica Milenković.

Prema rečima direktora prokupačke Biblioteke i domaćina susreta Dragana Ognjanovića, pesnici će danas obići Spomen sobe „Radu Draincu“ i „Gvozdenom puku“, Narodni muzej Toplice i Spomen park „Gvozdenom puku“.–U toku dana onda nastavljamo da u okviru takozvanog turističkog dela „Drainčevih susreta“, obilazimo Toplički okrug. Pesnici će najpre posetiti Pločnik i Prolom banju, potom Kuršumliju i Drainčevu rodnu kuću u Trbunju, ali i Kulturni centar u Blacu. I u ovim mestima oni će govoriti svoju stihove na zadovoljstvo ljubitelja poezije i poštovalaca lika i dela velikog Drainca, u čiju čast se već 52. put zaredom održavaju ovi pesnički susreti, istakao je Ognjanović.

Program ove književne manifestacije, kakvu imaju retko koji gradovi u Srbiji, nastavlja se sutra u popodnevnim satima. U galeriji „Boža Ilić“ u 17 časova i 30 minuta biće otvorena izložba Ivana Mišića „Književni plakati“, a potom će na platou Doma kulture u 18 i 30, biti održana promocija knjige „Tragovi u beskraju“ Petra Pece Popovića.