„Drainčevi susreti pesnika“ – u utorak veče poezije u Trbunju i Blacu

Ovogodišnja 51. manifestacija „Drainčevi susreti pesnika, počinje u ponedeljak 24. avgusta u 11 sati i 30 minuta polaganjem cveća na bistu Rada Drainca na Hisaru. Bez obzira na okolnosti u kojima će ovaj put biti održana, organizator ističe da  kvalitetan program neće izostati, ali da poštovaoci lika i dela pesnika u čiju čast se susreti održavaju, neće moći da ga prate uživo.

 

-Cela organizacija susreta biće drugačija, jer nam pandemija korona virusom ne dozvoljava da ih organizujemo kao prethodnih godina. Svi programi će se dešavati na otvorenom i sa najmanjim brojem učesnika u poslednjih 20 godina. To smo pokušali da nadomestimo kvalitetnim programom. I uloga medija nam je posebno važna, zato što publike gotovo i da neće biti, jer smo u obavezi da poštujemo preporuke kriznog štaba, istakao je direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović.

 

On je naglasio da je cela promocija susreta prebačena na internet i da će biblioteka snimati i objaviti na svom Yootube kanalu, sajtu i fejsbuk strani celokupni program.

Flajer