Fa Drainac u subotu nastupa na Danima banice u Beloj Palanci

  • Dani-banice-2016-2

Najstarija grupa folklornog ansambla Drainac iz Blaca predstaviće se sutra posetiocima gastro – turističke manifestacije Dani banice koja se u periodu od 12. do 14. avgusta održava u Beloj Palanci, saznajemo od direktorke kulturnog centra Drainac u Blacu, Marije Ćurčić.

Folklori ansambl Drainac na poziv domaćina Centra za kulturu iz Bele Palanke uzeće učešće u kulturno umetničkom programu na manifestaciji „Dani banice 2016“. i odigraće tri koreografije, sa početkom od 13 časova u prelepom ambijentu parka Vrelo.

 

Dani banice manifestacija je koju tradicionalno organizuje TO Bela Palanka. Ova gastro – turistička manifestacija sa tradicijom dugom više od jedne decenije, održava se u parku „ Vrelo“ u Beloj Palanci. Svoje gastro specijalitete na pomenutoj manifestaciji predstaviće oko 300 takmičara iz zemlje i inostranstva a u kulturno – umetničkom delu koncerte će imati Saša Matić, Biljana Krstić kao i folklorni ansambli iz Srbije, Bugarske i Rumunije.

Dani-banice-2016-2

Direktorka Kulturnog centra Drainac iz Blaca, ističe da je ovo prvi nastup folklornog ansambla Drainac na manifestaciji Dani banice i najavljuje početak jedne uspešne saradnje sa kulturnim centrom u Beloj Palanci koji takođe tokom godine organizuje raznovrsna kulturna dešavanja.

Pre nastupa u Beloj Palanci, folklorni ansambl Drainac iz Blaca, prošlog vikenda predstavio se posetiocima Prvih zavičajnih susreta u Gornjoj Jošanici, a nakon Bele Palanke očekuje ih nastup na Danima šljive u Blacu.

Kulturni centar Drainac za predstojeće Dane šljive u Blacu sprema bogat kulturno-umetnički deo programa o kome će mo nešto više govoriti sutra…

 

DOBRO DOŠLI U BLACE NA DANE ŠLJIVE – BLACE 2016 – OD 19. DO 21. AVGUSTADani sljive