FSTO: HVALA, RATKOVČANI

  • unnamed (1)
  • unnamed (2)
  • unnamed (3)
  • unnamed (4)
  • unnamed (5)
  • unnamed (6)
  • unnamed

Prokuplje/Ratkovo- Reprezentacija kadeta Fudbalskog saveza Topličkog okruga odigrala 80. jubilarnu utakmicu sa FK „Radnički“ Ratkovo u Ratkovu

Prošle nedelje na poziv FK “Radnički Ratkovo reprezentacija kadeta FS Topličkog okruga je gostovala u tom mestu u kome živi 90% Topličana i odigrala svoju 80. jubilarnu utakmicu-izjavio je direktor Lige za mlađe kategorije i mladih reprezentacija FSTO Aleksandar Dikić i dodao:

Izuzetno nas je obradovao poziv iz Ratkova i iskreno smo presrećni što smo 80. jubilarnu utakmicu odigrali upravo tamo.

Po dolasku u Ratkovo otišli smo da obiđemo stadion, kji je vrlo lep. Sa odličnim terenom za igru I koji je maksimalno bio pripremljen za našu utakmicu.

Po ranijem dogovoru ispred stadiona sačekao nas je i prvi nam poželeo dobrodošlicu trenerska Legenda tog kluba, a i šire poznat kao “Limeni”, što je naše igrače prijatno iznenadilo.

Posle dugog putovanja prošetali smo Ratkovom i na svakom koraku smo osećali dobrodošlicu od meštana bilo im je veoma drago što će utakmicu u Ratkovu odigrati najtalentovaniji kadeti Toplice.

Posetili smo i Osnovnu školu “Ratko Pavlović-Ćićko”, obišli je, a igrači su se družili sa učenicima koji potiču iz istog kraja.

Samoj utakmici je prisustvovao veliki broj meštana, đaka, roditelja domaćih igrača, ljudi koji žive u Novom Sadu, Somboru itd. kao i skoro ceo tim Veterana FK “Radnički” Ratkovo, koji već deceniju dolaze na utakmice u Prokuplje.

Što se tiče same utakmice, bila je prava takmičarska, domaćin je bio pojačan igračima iz okolnih klubova, sa mnogo naših prilika za gol, zalaganja i borbenosti igrača, kojima je i vreme išlo na ruku da pokažu svoje fudbalsko umeće.

Rezultat je na kraju utakmice glasio 2:0 za nas, mada je mogao biti i ubedljiviji, jer su naši igrači u više navrata pogađali prečke I stative, a ruku na srce i domaći golman se veoma istakao odličnim intervencijama.

Golove za reprezentaciju kadeta FS Topličkog okruga su postigli Dušan Nestorović i Nikola Petković.

Po završetku utakmice upriličena je večera za igrače oba tima i stručne štabove, na kojoj je dogovorena i skorašnja uzvratna utakmica.

Za reprezentaciju kadeta FS Topličkog okruga nastupili su: Dušan Miladinović, Nikola Ružić, Dušan Nestorović, Andrija Radovanović, Danilo Rakić, Vladimir Dikić, Đorđe Kovačević, Luka Bulatović, Veljko Milovanović, Nikola Petković, Dimitrije Đorđević, Dragan Nedeljković, Sava Lučić, Miljan Kitić i Miljan Jovanović.

Za odlazak u Ratkovo posebno se zahvaqujemo opštini Prokuplje, opštini Blace, FSO Prokuplje, Pekari “Đukić” Blace i “Domu Trbunje” Trbunje, koji su nam pružili logističku podršku, svako u svom domenu, kako bi smo realizovali ovu aktivnost.

Ono što reprezentaciju kadeta FS Topličkog okruga očekuje u narednom period su pripreme na Oblačinskom jezeru, gostovanje u Borovu Selu (Republika Hrvatska) I odigravanje utakmica sa FK “Sloga”, kao i utakmice sa FK “Radnički” Ratkovo na domaćem terenu, ali  mnogo toga drugog- završava Dikić.