FSTO: REPREZENTACIJA KADETA GOSTOVALA U REPUBLICI SRPSKOJ I BEOGRADU

 • unnamed-1
 • unnamed-2
 • unnamed-3
 • unnamed-4
 • unnamed-5
 • unnamed-6
 • unnamed-7
 • unnamed-8
 • unnamed-9
 • unnamed-10
 • unnamed

Prokuplje/Bijeljina/Beograd- Reprezentacije kadeta Fudbalskog saveza Topličkog okruga odigrala utakmie sa FK “Zvijezda 09“ Stanišići (Bijeljina) i FK „Crvena Zvezda“ Beograd

 

U mesecu avgustu  ove godine Reprezentacija kadeta Fudbalskog saveza Topličkog okruga dobila je poziv da od 13. do 15. Septembra 2016 godine gostuje u Republici Srpskoj, tačnije u Bijeljini -izjavio je direktor Lige za mlađe kategorije i mladih reprezentacija FSTO Aleksandar Dikić i dodao.

unnamed-1

Imali smo optimalno vremena da se kvalitetno i temeljno pripremimo za put i gostovanje u najlepšoj Srpskoj državi, tako da je ekspedicija brojala 17 igrača, a u stručnom štabu su pored moje malenkosti bili još i selektor Goran Radulović, doktor Andrija Hofman, kao i dva roditelja pratioca Nebojša Milovanović i Novica Ružić.

 

Po dolasku kompletna selekcija je bila smeštena u Etno selu “Stanišić” nadomak Bijeljine, koje predstavlja svojevrsnu atrakciju ne evropskih već svetskih razmera, a deca su uživala u luksuzu i komforu hotela “Ras” koji pored svog naziva nosi i oznaku “A” kategorije sa pet zvezdica. Domaćin nam je bio niko drugi već vlasnik Boris Stanišić.

 

Po dolasku u našu bazu (utorak), u Sportskom centru Etno sela “Stanišić”, u večernjim satima, pod reflektorima smo odigrali prvu utakmicu u kojoj nam je protivnik bio FK “Zvijezda 09“ Stanišići (Bijeljina), koja je bila na vrhunskom nivou uz bezbroj prilika i šansi za gol sa obe strane, ali je na kraju domaćin slavio. Istini za volju mnogo pređenih kilometara tog dana i umor naših igrača je uzeo svoj danak.

 

Sutra dan (sreda), posle doručka obišli smo Manastir „Sveta Petka“ i grad Bijeljinu, gde su naši igrači osetli pravo gostoprimstvo žitela ovog grada, a i same Semberije.

Nešto kasnije, po drugi put smo odmerili snage sa istim rivalom, ali smo ovog puta bili neuporedivo odmorniji i orniji za igru, te je posle velike borbe na terenu utakmica završena nerešenim rezultatom, iako nam zdravstveni bilten nije bio baš najbolji, odnosno imali smo par povređenih igrača.

unnamed-9

Poslednjeg dana našeg boravka (četvrtak) u prepodnevnim satima krenuli smo za našu Toplicu, ali smo u Beogradu odigrali utakmicu sa odgovarajućom selekcijom FK „Crvena Zvezda“ Beograd, utakmicu koju smo odigrali na vrhunskom nivou i ostaje žal što iz nje nismo izašli kao pobednici, ali svakako imponuju sve pohvalče koje smo dobili na otvorenoj sceni. U toj utakmici za reprezentaciju kadeta FSTO i igrali su i Miljan Kitić i Miljan Jovanović, sada članovi FK „BSK“ iz Borče.

unnamed-10

Po povratku kući, čekalo nas je prijatno iznaneđenje, odnosno pozivi od FK „Brodarac“ Beograd i FK „Vardar“ Skoplje (Republika Makedonija) da budemo njihovi gosti.

Vrlo važno je istaći i to da je reprezentacija kadeta FS Topličkog okruga sa ove tri utakmice došla do skora od 71. Odigranu utakmicu, od kojih su 15 međunarodne i gostovala u 4 inostrane države.

unnamed-3

Ono što nas očekuje u daljem periodu je gostovanje gore pomenutim klubovima, kao I utakmica sa ŽFK “Krstarica2 iz Prokuplja, našim velikim sportskim prijateljima.

 

Posebno bih želeo da se zahvalim firmi “Metalplast” Blace, Farmi “1. Decembar” Žitorađa, Firmi “Exit” Prokuplje, Kancelariji “Javnog izvršitelja”-Prokuplje Kaffe “Castello” Prokuplje, Zubarskoj ordinaciji “Dr.Čarapić” Prokuplje, Restoranu “Olympik Residence” Prokuplje, Benzinskoj pumpi “Solunac” Kuršumlija, kao i fudbalskim savezima opštine Prokuplje i Topličkog okruga na pružanju logističke podrške za odlazak u Republiku Srpsku. Sve pohvale i prevozniku “Fast Travel” Kur[umlija na sigurnoj I udobnoj vožnji-završava Dikić.