Guča 2016- Sve je spremno za najveći festival trube u svetu

Na sednici Saborskog odbora Dragačevskog sabora trubača, održanoj juče u Guči, zaključeno je da pripreme za ovogodišnji 56. Sabor, koji će se održati od 10 – 14.avgusta, ulaze u završnu fazu i da je sve spremno za najveći festival trube u svetu.

Članovi Saborskog odbora odlučili su da ovogodišnja posebna javna priznanja dodele i to: počasno zvanje „Domaćin Sabora“ Miloradu Dodiku, predsedniku Republike Srpske, koji će i otvoriti 56. Sabor, a najviše priznanje „Plaketu Sabora“ Ministarstvu trgovine, turizma i tekominikacija Vlade Republike Srbije za nemerljiv doprinos u izgradnji Doma trubača u Guči i pokriću troškova Sabora.

Povodom 56. Dragačevskog sabora trubača u Guči zaslužnima biće dodeljene i posebne zahvalnice.

Saborski odbor je potvrdio ranije opredeljenje da će sprovesti maksimalne mere štednje, ukinuo besplatne propusnice, doneo odluku da parking karte moraju platiti i članovi Saborskog odbora i funkcioneri opštine Lučani, kao i da se reprezentacija ukine ili svede na najmanje mogući nivo.

Saborski odbor je ocenio da se loše navike kod pojedinaca teško ali ipak menjaju i da su starom praksom i ove godine neki nesavesni pojedinci putovali po inostranstvu o trošku poreskih obveznika, ali je odlučan da kabadahijama stane na put i ne dozvoli da privatne goste časte o trošku Sabora.

Saborski odbor obaveštava javnost da će preduzeti sve mere protiv svih onih koji nesavesno i neodgovorno se odnose prema finansijskim sredstvima i koji na svoju ruku na bilo koji način narušavaju saborska pravila i odluke Saborskog odbora a posebno onih koji određene poslove i usluge ustupaju određenim licima po višim iznosima.

Na juče održanoj sednici Saborskog odbora zaključeno je da u žiriju za predstojeće takmičenje trubača ne treba da bude niko ko je poslednje tri godine bio a da sastav potpuno novog žirija treba odrediti i saopštiti neposredno pred početak Sabora.

PREDSEDNIK SABORSKOG ODBORA
Slobodan Jolović