JKP Blace nastavlja sa uređenjem grada

JKP Blace nastavlja sa uređenjem grada.Trenutno se radi na uređenju gradskog trga a zajedno sa opštinom Blace radi se i na uređenju atarskih puteva.

ulica

          -Polazak djaka prvaka u školu je dovoljno stresan momenat za svu našu decu, a da bi se osećala sigurnije započeli smo sa obnavljanjem horizontalne signalizacije na prilazima školi i ostalim ulicama u naselju Blace.

          JKP Blace zajedno sa Opštinom Blace nastavlja sa uređenjem opštinskog trga i puteva na teritoriji Blaca.

          Trenutno se izvode radovi na rehabilitaciji atarskih puteva u selima: Gornja Prebreza – put prema Terzićima, Donja Prebreza – put od Dišića prema Milovanovićima.

          U predhodnim nedeljama urađeni su putevi u Muzaću i Donjoj Jošanici tako što su nasipani putni pravci prema crkvi. U selu Popova uradili smo put prema Sudimcima. U selu Čungula na putu prema crkvi i u Donjoj Prebrezi ugradili smo betonske cevi-propuste.

          Nastavljamo sa uređenjem opštinskog trga tako što ćemo štepenište na prilazima fontani i dečijem igralištancu obložiti behaton poločama kao i prilaz domu kulture “Drainac”. Reakcija posetilaca nedavno održane šljivijade je izuzetno pozitivna kada je u pitanju izgled novog gradskog trga i to nas ohrabruje da kontinuirano i još jače radimo na uređenju grada.

          Koristim ovu priliku da iznesem i poteškoće koje prate rad JKP Blace a manifestuje se na smanjenju usluge prema građanima.

          Vozni park i radne mašine koje su u vlasništvu JKP Blace je prosečne starosti preko 30 godina (najstarija mašina stara je 51 godinu, najmlađa je 11 godina). Iz razloga prevelike starosti i pohabanosti dolazi do ozbiljnih kvarova i zastoja u radu. Najvećih poteškoća imamo sa kamionima za odvoz smeća koji su svakodnevno u eksploataciji i veoma često se kvare. Specijalno vozilo sa električarskom platformom je jedno od takvih vozila, staro 32 godine sa čestim kvarovima i zastojima. Činimo nadljudske napore da prvo obezbedimo delove za ove mašine a onda i da izvršimo opravke.

          Izvinjavamo se građanima jer dolazi do prepunjavanja sudova za čvrsti komunalni kao i nemogućnost otklanjanja kvarova na javnoj rasveti, a sve iz razloga kvarova na pomenutim vozilima.  Očekujemo u najkraćem roku poravke vozila i njihovo vraćanje poslovima.

          U razgovoru sa predstavnicima vlasti u Opštini Blace na temu obnavljanja voznog parka, dobili smo uverenje i čvrstu opredeljenost funkcionera opštine da će u narednom periodu obezbediti   i zameniti dotrajala vozila i radne mašine, a sve u svrhu poboljšanja usluge iznošenja komunalnog otpada, kao i funkcionisanja JKP Blace, rekao je direktor JKP Blace Darko Kuzmanović.