Književnica Jovana Nikolić u Narodnoj biblioteci “ Raka Drainac” u Blacu održala promociju svoje nove knjige

U Narodnoj biblioteci “Raka Drainac” u Blacu održana je promocija knjige “ Uglovi slobode” mlade književnice, Jovane Nikolić.

Autorka ističe da je knjiga rađena jako dugo i radi se o zbirci kratkih priča koje se uglavnom odnose na život. Za sve one koji nisu nabavili knjigu “ Uglovi slobode”, ona je dostupna u Narndoj biblioteci u Blacu.

Do sada, pored Blaca nova knjiga Jovane Nikolić imala je promociju u Beogradu, Zagrebu, Nišu…

Dragana Raičević koja prati književni rad Jovane Nikolić svima toplo preporučuje da istu i pročitaju jer je se radi o jednoj veoma poučnoj knjizi.

IMG_20190214_130941

O knjizi:

U pričama se pojavljuju teme razvoda, bolesti, siromaštva, depresije , porodičnog nasilja i smrti.

Reči autora :
’’Pitala sam kako se hoda? Rekli su mi plahovito, damski. Pitala sam kako se sanja? Rekli su mi tako da sve živote za odživiš. Pitala sam kako se voli? Rekli su mi ne smeš, tek malo da se nasluti. Htela sam da pitam i kako se živi, ali sam već znala. Tako da od koraka zemlja puca, dok idem prema tebi, da se na glas kikoćemo snovima što ih živimo.“

Jovana Nikolić

Iz recenzije :

„Poruka ovog dela nije ’i to će proći’ koliko ’proći će, ali je važno kao i ono što je bilo pre, i kao ono što tek dolazi’. Elem, nakon što sve to neizbežno prođe, usledi smrt – figurativna ili bukvalna – koju mnogi doživljavaju kao kraj, mada je ona zapravo tek novi početak. Lica sa kojima se upoznajemo nisu tek književni likovi, već personifikacija šablona ponašanja i karakternih osobina koje često ne primećujemo ili uzimamo zdravo za gotovo.“

Brankica Damjanović