Kreativna radionica Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ u Prokuplju spremna za Novogodišnji vašar

  • nov.vasar 1

Na kraju svake kalendarske godine, u prokupačkim osnovnim školama, već polovinom meseca decembra, najmlađi školarci počinju sa različitim kreativnim pripremama, kako bi na što originalniji način dočekali Novu godinu.
U kreativnoj radionici u Osnovnoj školi „Ratko Pavlović Ćićko“, učenici vredno pripremaju maštovite proizvode, koje će izložiti na tradicionalnom Novogodišnjem vašaru. Oni sa svojom mentorkom nastavnicom Jelenom Marković, uživaju u ovim aktivnostima, koje podstiču njihovu stvaralačku energiju i umetničko umeće.
-Već smo završili drugu fazu našeg projekta „Novogodišnja čarolija“. Uživali smo u mešanju boja, posipanju šljokica, seckanju i lepljenju papira. Trudimo se da nam ovi proizvodi budu lepši od prethodnih, koje smo izlagali na ranijim vašarima, istakli su u školi „Ćićko“.
Drugom fazom ovog projekta obuhvaćeni su učenici mlađih razreda kroz različite zadatke i aktivnosti. Prvi razred izrađuje novogodišnje čestitke, drugi ramove za slike, treći pravi ukrase od različitog materijala, a četvrti ima zadatak da napravi božićne ikebane.