Legenda odbojkaškog sporta Vanja Grbić u Prokuplju: Projekat prekogranične saradnje važan za grad

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović upriličio je prijem za legendu odbojkaškog sporta Vladimira Grbića koji je u Sportskoj hali održao pokazni trening za sve zainteresovane devojčice i dečake iz našeg grada. Glavna tema sastanka bio je projekat prekogranične saradnje u sportu, gde su uključeni Leposavić, Medveđa, Skoplje i Prokuplje, a čiji je nosilac naš proslavljeni sportista i bivši reprezentativac Srbije u odbojci Vanja Grbić. Prijemu je prisustvovala i većnica zadužena za sport Maja Ranđelović.

IMG-765f1fc942205041b552f6f48b8c171d-V
-Ovo je vrlo važan projekat za Prokuplje, a i sam dolazak Vanje Grbića je podstrek da se deca bave sportom. Pokazni trening biće prilika da deca nešto novo nauče a samim tim i treneri će biti upoznati sa novim metodama treniranja i moći će da ih primenjuju u radu. Projekat prekogranične saradnje je jako ozbiljan, i tu su uključena i dva fakulteta. Samim projektom je obuhvaćeno Skoplje, Medveđa, Leposavić i Prokuplje, i nije samo cilj da se deca bave sportom već da se međusobno druže, upoznaju, da se susretnu različite kulture, rekao je na prijemu Aleksandar Simonović, gradonačelnik Prokuplja.

vanja3
Realizacija projekta bi trajala tri godine, i obuhvatala bi praćenje motoričkog, psihološkog i funkcionalnog statusa dece različitog uzrasta. Poslednja faza bi bila zajednički kampovi pod nadzorom stručnog tima.

vanja4
-Iskoristili smo priliku pokaznog treninga da se gradonačelnik upozna bliže sa projektom prekogranične saradnje. Mislim da je prepoznata perspektiva ne samo razvoja odbojke, već i svih ostalih sportova. Obzirom da su tehnologija i pristup rada sa decom i sama motorička baza koju radimo, identični za sve sportove, daćemo i ostalima mogućnost da nadograde ono što rade sa decom. Mene izuzetno raduje kada sednete sa nekim za sto da nađete isti jezik i razumevanje, onda puno reči nije ni potrebno i jedva čekate da krenete na teren da radite sa decom. Trudimo se gde god da dođemo, da damo maksimalnu podršku, jedan novi kvalitet, i tako pokažemo kakve su naše namere, istakao je Vladimir Grbić.

vanja7 (1)