Leoni u narednih mesec dana upošljava 200 novih radnika

U okviru projekta “Obuka kod poznatog poslodavca”, koji sa tri milona dinara finansira Opština Prokuplje, u narednom periodu u Kompaniji “Leoni” biće angažovano 200 radnika koji se nalaze na evidenciji prokupačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.
Član Opštinskog veća prokupačke opštine Milan Aranđelović podseća da ranija iskustva govore da “Leoni” uglavnom zadržava radnike koji žele da ostanu da rade.
– Kao odgovorna vlast trudimo se da smanjimo nezaposlenost u opštini Prokuplje, borimo se za očuvanje svakog radnog mesta, kao i za otvaranje novih. Naš zajednički cilj je da obezbedimo što povoljniji poslovni ambijent, kako bi ova kompanija nastavila uspešno da posluje i širi svoje proizvodne kapacitete a samim tim i upošljava radnike – rekao je Aranđelović, naglasivši pri tom da je fabrika “Leoni” postala najveći privredni subjekat u opštini.
– U predhodnih godinu dana u okviru ovog projekta već smo uposlili oko 700 radnika i sada nastavljamo započetu dobru saradnju sa lokalnom samoupravom. Radnici će proći dvomesečnu obuku u našim pogonima, a nakon toga potpisuju ugovo sa Leonijem na šest meseci. Dalje, sve od njih zavisi hoće li im biti produžen ugovor ili ne – rekla je zamenik generalnog direktora kompanije “Leoni” Aleksandra Pešić.
Ona ističe da se svakodnevno proširuju kapaciteti kompanije pa je planirano da se do kraja godine uposli oko 3. 000 radnika u pogonu u Prokuplju, odnosno cilj je da se u svim pogonima na jugu Srbije koje “Leoni” ima još i u Malošištu i Nišu do kraja 2017. godine uposli preko 7. 000 radnika.
Inače, svi polaznici obuke su ranije prošli testiranja, a prijem se vrši preko filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Kako saznajemo, već tokom ove nedelje ugovor će potpisati oko 140 a u narednih mesec dana još 60 lica. Za vreme obuke oni će primati novčanu naknadu od 6. 000 dinara mesečno, osigurani su od slučaja povrede na radu i profesionalnog oboljenja a kandidatima je i obezbeđen prevoz do radnog mesta i nazad.