Litija povodom slave grada Prokuplja

Praznično bdenije služio je vladika niški Arsenije, kojeg je ispred crkve dočekao predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, pripadnici vojske i policije, sveštenici Toplice ,članovi crkvenog hora, deca u narodnim nošnjama ,građani.
Kada su crkvena zvona označila kraj bdenija, ispred crkve je formirana veličanstvena povorka. Litija u čast Svetog Prokopija,zaštitnika grada Prokuplja, krenula je oko 19 časova, a na čelu svečane povorke bio je Časni krst, ikone i barjaci koje su nosili pripadnici vojske i policije. U Litiji je sa vladikom Arsenijem išao predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović, članovi Opštinskog veća.
Svenarodnu prokopovdansku litiju činila su i brojna kulturno umetnička društva, KUD „Abrašević“, KUD „Toplica“, KUD iz Makedonije, članovi crkvenog hora, Dečjeg hora Doma kulture „Sanjalice“, deca u narodnim nošnjama i mngobrojni vernici, građani Prokuplja.
Uz pojenje Crkvenog hora, svečana povorka kretala se ulicom Jug Bogdana i Kosovskom, da bi ispred crkve Sveti Prokopije simbolično bio zatvoren krug i čitana molitva .
Čestitajući gradsku slavu predsedniku Opštine Aleksandru Simonoviću i građanima Prokuplja, vladika Arsenije je rekao da mi danas slavimo ne samo svetog Prokopija, već sve mučenike koji su svoje živote položili za Hrista, za spasenje svog naroda i svoje otadžbine.
-Gledajući Hristovo stradanje mnogi vojnici su položili svoje živote, jer naše carstvo nebesko je naša otadžbina. I sveti Knez Lazar je nebesko carstvo stavio iznad ovozemaljskog kada je odlazio u bitku na Kosovo, znajući da će strdati za svoju veru, za svoj narod. To su bili svetli primeri naših predaka, rekao je vladika čestitajući slavu građanima Prokuplja, poželevši da je u miru, radosti i zdravlju proslave sa svojim najbližima.