MALI FUDBAL: U BLACU SVE SPREMNO ZA SPEKTAKL

U sredu 30.03.2016. u 20 časova jedan od najboljih klubova Evrope dolazi u Blace. U pitanju je utakmica četvrtine finala futsal kupa Srbije gde Jastrebac dočekuje Ekonomac.

Klub iz Blaca iako postoji tek 2 godine, ima ogromne uspehe iza sebe, plasirali su se medju 8 najboljih ekipa u Srbiji, trenutno su prvi na tabeli druge futsal lige i imaju velike šanse da se naredne godine takmiče u najelitnijem rangu takmičenja. Sa druge strane, Ekonomac je tim o kome nema šta da se kaže da već nije rečeno, prvaci države u prethodnih 7 godina i verovatno će ove godine osvojiti i 8 titulu, klub koji je sinonim za mali fudbal, 4. Futsal klub u Evropi po rang listi UEFA, ekipa bez koje mali fudbal u Srbiji ne bi bio to što jeste. Trenutno čak 6 reprezentativca igraju u Kragujevačkom timu, a i naši najbolji igrači Aksentijević, Pršić, Simić, Rajčević stasali su upravo u Ekonomcu.

Iz kluba iz Blaca poručuju da im je pre svega čast da ugoste tako veliki klub, ali i to da se sigurno neće predati već će dati sve od sebe i probati da naprave ogroman podvig pobedom nad Ekonomcem. Pozivaju sve svoje sugrađane da dodju i podrže ih jer publika može biti presudan faktor. Takođe apeluju na gledaoce da dodju ranije jer se očekuje veliki broj gledalaca iz okolnih gradova.

Nema sumnje, sreda će  biti veliki dan za sport u Blacu, a ostaje nam da vidimo da li će Pavlović, Vuletić, Marković, Lapčević, Valjarević i ostali uspeti da pariraju Pršiću, Simiću, Stojkoviću i da se plasiraju u polufinale kupa Srbije.

Sreda, 30.03.2016. 20 časova, sportska hala „čika Duško Jovanović“ u Blacu.