Maturanti prokupačkih osnovnih škola plesali na Trgu Topličkih junaka

????????????????????????????????????

Uz latino zvuk, ali i zvuke tanga, valcera, i našeg tradicionalnog srpskog kola, maturanti prokupačkih osnovnih škola su danas, u centru grada, na Trgu Topličkih junaka, pokazali Prokupčanima kako znaju da plešu, ali i da su spremni da krenu u novo životno razdoblje i nove pobede.

maturanti2
Nakon defilea pešačkom zonom, maturante su dočekali zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović, član Gradskog veća za prosvetu, omladinu i sport Maja Ranđelović, direktor Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“, koja je inače bila domaćin ovogodišnje manifestacije, Saša Jovović, kao i mnogobrojni građani Prokuplja.
-Čestitam vam završetak osnovne škole i nadam se da ćete sa dobrim rezultatima nastaviti i buduće školovanje. Učite kao i do sada, najpre zbog vas samih, a onda i zbog vaših roditelja, ali i nastavnika, koji su vam bili najveća podrška. Budite vredni, pošteni, dobri i odgovorni ljudi, jer vi ste budućnost i ponos našeg grada, poručio je maturantima zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović i dodao da će se Grad Prokuplje i ubuduće truditi da deci i omladini omogući da uvek imaju najbolje uslove za odrastanje i obrazovanje.

maskenbal4
Maturantima se obratio i direktor OŠ “Milić Rakić Mirko“, Saša Jovović, koji je u ime prosvetnih radnika grada Prokuplja čestitao budućim srednjoškolcima završetak osmogodišnjeg obrazovanja i poželeo im mnogo uspeha u daljem radu.
-Ovde, ispred spomenika Topličkim junacima, gde svaka čast dobija svoje puno obrisje, vi ćete se na jedan simboličan način, prvim koracima plesa, pozdraviti sa jednim razdobljem u životu, sa detinjstvom, i otpočeti jedno novo razdoblje, malo ozbiljnije, a to je mladost. Nadam se da ste u detinjstvu izgradili čvrste temelje, i one ljudske i one znalačke, a da ćete na njima graditi svoju budućnost, poručio je maturantima Saša Jovović i poželeo im puno sreće na predstojećem završnom ispitu.