Menadžer razvojnog programa EU Progres Grem Tindal u Blacu – Vest ima video

Menadžer razvojnog programa EU Progres, Grem Tindal boravio je danas u zvaničnoj poseti Blacu gde se najpre sastao sa predsednikom opštine Blace Zoranom Jozićem.

DSCN9949

Menadzer razvojnog programa EU Progres Grem Tindal na sastanku sa predsednikom opštine Blace Zoranom Jozićem

Na sastanku je između ostalog bilo reči i o budućoj saradnji.

Vest ima video:

-Uvek je zadovoljstvo doći u Blace i sastati se sa predsednikom Zoranom Jozićem. Na današnjem sastanku bilo je reči o protekloj saradnji gde smo uspešno realizovali veliki broj projekata, a reči je bilo i o budućim projektima i aktivnostima pogotovu kada je u pitanju insfrastruktura, istakao je menadžer razvojnog programa EU Progres Grem Tindal koji se ujedno zahvalio predsedniku opštine Blace Zoranu Joziću i njegovim saradnicima na odličnoj saradnji.

DSCN9951

Predsednik opštine Blace Zoran Jozić takođe je istakao da je sa EU Progresom u proteklom periodu ostvarena odlična saradnja i da je realizovan veliki broj projekata a nastavak saradnje najavio je i za naredni period.

DSCN9957

Grem Tindal u preduzeću Ivko Knits u Blacu

Po završetku sastanka predstavnici EU Progresa posetili su i preduzeće Ivko Knits u Blacu koje je uz podršku EU i Vlade Švajcarske dobilo novu opremu za šivenje.

DSCN9956

U preduzeću Ivko Knits veliku zahvalnost uputili su Evropskoj Uniji i Vladi Švajcarske na pomenutom projektu zahvaljujući kojem su  u ovoj kompaniji otvorena nova radna mesta. Direktor prodaje preduzeća Ivko Knits, Nenad Popadić takođe je istakao i uspešnu saradnju sa lokalnom samoupravom u Blacu.

DSCN9960

Jedan od preduslova za odabir projekata bila je i spremnost privrednika da sprovedu društveno odgovorne aktivnosti koje treba da doprinesu široj zajednici. U skladu sa tim Ivko Knits uručio je donacije – Domu zdravlja „ Blace“, Košarkaškom klubu, Domu za smeštaj odraslih lica ometenih u razvoju – Trbunje, osnovnoj školi „ Stojan Novaković“ i Predškolskoj ustanovi „ Naša Radost“ u Blacu.

Domaća preduzeća pomažu svoje zajednice

Preduzeće Ivko Knits d.o.o. iz Blaca je u okviru društveno odgovornih aktivnosti koje realizuje u lokalnoj zajednici uručilo danas vredne donacije lokalnim institucijama u Blacu, te je tako Osnovna škola „Stojan Novaković“ dobila računar, dva laptopa i projektor, mladi košarkaši su dobili nove dresove, dok su korisnici usluga Ustanove socijalne zaštite „Trbunje“ dobili  džempere i čarape koje proizvodi ovo preduzeće. Takođe, Dom zdravlja u Blacu je dobio dva laptopa, a deci iz predškolske ustanove „Naša radost“ uručene su nove igračke.

DSCN9962

Donacija Domu zdravlja Blace

Uručenju donacija je prisustvovao Grem Tindal, menadžer Evropskog PROGRESa, razvojnog programa preko koga su Evropska unija i Vlada Švajcarske pružile podršku u vrednosti od 253.880 evra za 17 mikro i malih preduzeća sa jugoistoka i jugozapada Srbije  među kojima je i Ivko Knits iz Blaca.

DSCN9964

Donacija Košarkaškom klubu

„Evropska unija i Vlada Švajcarske su pružile podršku malom biznisu u našim programskim opštinama jer je taj sektor ključan za ekonomski rast i povećanje zaposlenosti. Podržali smo dobre ideje i pomogli da preduzeća koja već posluju razviju potencijal za dalji rast“, rekao je Grem Tindal, menadžer Evropskog PROGRESa.

DSCN9966

Donacija za osnovnu školu Stojan Novaković u Blacu

Kako je Tindal naglasio jedan od preduslova za odabir projekata bila je i spremnost preduzeća da osmisle i sprovedu  društveno odgovorne aktivnosti koje treba da doprinesu široj zajednici, a pravi primer za to je preuzeće Ivko Knits iz Blaca.

DSCN9971

Donacija Domu za smeštaj odraslih lica ometenih u razvoju Trbunje

Menadžer Evropskog PROGRESa je rekao da s obzirom na to da su Evropska unija i Vlada Švajcarske najavile nastavak podrške lokalnom ekonomskom razvoju u Srbiji,  prilika je da se nastavi uspešna saradnja kako sa lokalnom samoupravom u Blacu, tako  i sa predstavnicima privatnog i civilnog sektora.

DSCN9972

Donacija Predškolskoj ustanovi Naša Radost u Blacu

Sedamnaest mikro i malih preduzeća sa jugoistoka i jugozapada Srbije koja se bave proizvodnjom odeće, hrane,proizvoda od metala, preradom drveta ili inženjerskim delatnostima su preko Evropskog PROGRESa dobili opremu kojatreba da doprinese većoj proizvodnji, širenju tržišta i uvođenju eko ili tehnoloških inovacija, a preduzeće Ivko Knits iz Blaca je dobilo novu opremu  za šivenje u vrednosti od 15.000 evra.

 „Uz četiri nove mašine za heklanje koje smo dobili uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske unapredićemo proizvodnju, a već smo zaposlili četiri nove radnice“, rekao je Nenad Popadić, direktor prodaje u Ivku.

Kako je Popadić objasnio najveći deo prihoda preduzeće ostvaruje od izvoza, a uspeh na tržištu  zemalja Evropske unije, Sjedinjenih  američkih država, Rusije i Kanade postižu zahvaljujući proizvodima izuzetnog  kvaliteta i dizajna, kao i poštovanju standarda proizvodnje i uvođenju novih tehnologija.

„Posebno važno je što mi želimo da budemo dobre komšije, odnosno da pomognemo lokalnoj zajednici tako što ćemo oslušnuti i odgovoriti  na potrebe stanovništva ovde u Blacu. Za nas donacije školi, vrtiću, Domu zdravlja, ili pomaganje mladim košarkašima  predstavljaju ulaganje u opšte dobro”, istakao je Popadić.

Menadžer Evropskog PROGRESa Grem Tindal se sastao sa predsednikom opštine Zoranom Jozićem i razgovarao o dosadašnjoj uspešnoj saradnji u realizaciji projekata koje EU i Vlada Švajcarske finansiraju u Blacu.