Ministar Đerlek obišao završen projekat u Kuršumliji

Investicija od 9,8 miliona osigurala vodosnadbevanje za više stotina građana

video:

foto:

Edin Đerlek Kursumlija (2)

Kuršumlija, 10. januar 2024. godine – Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić obišli su završene radove na vodovodnoj mreži u Ulici dr Melgarda, koje su sufinansirani putem projekta namenjenog lokalnim samoupravama koje je realizovalo Ministarstvo.

Edin Đerlek Kursumlija (3)

Ministarstvo je 20. juna 2023. godine, sa predsednikom opštine Kuršumlija Vojimirom Čarapićem potpisalo Ugovor o sufinansiranju projekta za izgradnju komunalne infrastrukture – vodovodne mreže u Ulici dr Melgarda.
Radovi koje je Kabinet sufinansirao u ukupnom iznosu od 9,8 miliona dinara, obezbediće adekvatnu vodovodnu infrastrukturu za više stotina porodica tog dela grada.

Edin Đerlek Kursumlija (9)

Ministar Đerlek je istakao da je ovaj projekat veoma značajan za građane Kuršumlije, pogotovo za nekoliko stotina direktnih korisnika vodovodne mreže koji će dobiti kvalitetno vodosnadbevanje. On je dodao da su radovi završeni u predviđenom roku, kao i da Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj i Vlada Republike Srbije planiraju dalja ulaganja u Kuršumliju.

,,Naša je obaveza da nastavimo da ulažemo kako bi obezbedili dalji razvoj ne samo Kuršumlije, već i ovog okruga”, zaključio je ministar Đerlek.

Autor fotografija:
Miloš Perić

Edin Đerlek Kursumlija (1)Edin Đerlek Kursumlija (4)Edin Đerlek Kursumlija (5)Edin Đerlek Kursumlija (7)Edin Đerlek Kursumlija (8)