Prvi srpski autobus – ne ide brzo ali svuda stigne – Vest ima video

  • IMG_3175
  • IMG_3193
  • unnamed (1)
  • unnamed (2)
  • unnamed
  • 1

Prvi srpski autobus juri 50 kilometara na sat, troši 30 litara na 100 kilometara i svi ga pozdravljaju, a može se i unajmiti. Autobus je kupljen na otpadu i nakon restauracije njegov vlasnik Branko Dragojević prešao je preko 35 000 kilometara vozeći srpskim ali i evropskim drumovima.

Vest ima video:

Proizveden je u Rakovici 1939 godine po licenci češke Prage, kada je Kraljevina Jugoslavija otkupila licencu za proizvodnju ovih autobusa i kamiona.

IMG_3193

Prvi srpski autobus

Iako je proiveden pre 74 godine, prvi srpski autobus i danas vozi srpskim drumovima. Njegov vlasnik Branko Dragojević iz sela Pričeva kod Valjeva ističe da je autobus registrovan za 20 putnika i da predstavlja posebnu atrakciju svuda gde se pojavi. Svake godine Branko sa svojim prvim srpskim autobusom putuje u Bratislavu na izložbu starih vozila, gde je njegov oldtajmer jedini takav primerak u voznom stanju.

unnamed (1)

Branko Dragojević iz Valjeva, vlasnik prvog srpskog autobusa

Prvi srpski autobus postao je i zvezda naše a bogami i svetske kinematografije. Iako ga mnogi danas porede sa autobusom koji se pojavljivao u kultnom filmu „Ko to tamo peva“, on ipak nije autobus iz te priče, njegova filmska karijera ispisana je u nekim drugim filmovima.

unnamed

-Ovo nije autobus koji se pojavljivao u filmu „Ko to tamo peva“, iako mnogi misle da jeste. Ovaj autobus pojavio se u filmovima „Kupi mi Eliota“, „Krvava zora“, „Rani mraz“, „Život Orsona Velsa“, u serijama „Ranjeni orao“, „Greh njene majke“, „Montevideo bog te video“… predstavio nam je ukratko bogatu filmsku karijeru svog autobusa Branko Dragojević, dodajući da su se u njemu vozile mnoge poznate ličnosti.

Star preko sedam decenija prvi srpski autobus i danas prevozi putnike, snima filmove, a veliki je broj i onih koji bi da na svoje venčanje stignu upravo sa ovim autobusom. Branko ističe podatak da je imao desetak svadbi u kojima je prevozio mlade, dodajući da ovaj autobus za takve stvari ima posebnu taliju u sebi jer je osveštan u crkvi a prva mlada koju je vozio na venčanje danas ima četvoro dece.

On dodaje da se autobus pali na kurblu, ima 20 sedišta, poseban zvuk i voziti se u njemu prava je atrakcija.

Branko ističe da su stranci ipak ti koji više cene i poštuju godinu proizvodnje i starost njegovog autobusa, za razliku od naših ljudi.

-Naš čovek samo kucne u lim i kaže dobar je. Stranci više cene vrednost ovog oldtajmera, posebno Slovenci, koji se oduševe kad čuju njegov poseban zvuk, i kada vozeći se u njemu čuju zvuke pesme „Ko to tamo peva“ koju ja često puštam dok vozim turiste.

Branko je ovaj autobus pronašao na otpadu, popravio ga i od tada sa njim obilazi sve turističke destinacije u zemlji. On je po zanimanju kovač i profesionalni vozač u penziji a od svog ljubimca kojeg je simbolično nazvao Prvi srpski autobus, stariji je samo dve godine.

-Ne ide brzo, ali svuda stigne, rekao nam je Branko za kraj razgovora, i dodao da se nada da će posle njega i njegovi ukućani nastaviti da srpskim drumovima voze Prvi srpski autobus.