Ministarka kulture Maja Gojković obišla radove na srednjevekovnoj tvrđavi na Hisaru i druge znamenitosti Prokuplja

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka za kulturu i informisanje Maja Gojković

Tokom boravka u Prokuplju, a nakon otvaranja spomen-sobe „Gvozdeni puk u oslobodilačkim ratovima Srbije 1912-1918. godine“ potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković obišla je i spomen park „Gvozdeni puk“ koji je otvoren u čast obeležavanja završetka Prvog svetskog rata 2018. godine u čije je opremanje sredstva uložila lokalna samouprava u Prokuplju.

Nakon toga je obišla i radove na restauraciji letnje pozornice i srednjevekovne „Jug Bogdanove“ tvrđave na Hisaru za čije kompletno sređivanje i restauraciju je 20 miliona dinara izdvojilo Ministarstva trgovine i telekomunikacija Republike Srbije.

11

Tokom posete, ministarka Gojković obišla je i Narodni muzej „Toplice“, gde joj je veliku pažnju privukla postavka o Prvom svetskom ratu gde se čuva materijal vezan i za Gvozdeni puk. Tako muzej raspolaže zbirkom od 117 predmeta poput medalja, revolvera, mina, čuturica, knjiga, fotografija i drugih dokumenata koji će biti iskorišćeni za izložbeni prostor u vitrinama novootvorene spomen sobe.

111
Ministarka Gojković je obišla i Spomen sobu „Rade Drainac“ koja je podignuta u čast jednog od najvećih srpskih pesnika iz posleratnog perioda i sigurno najznačajnijeg pesnika iz Toplice čije ime je postalo simbol našeg kraja.