Mobilne ekipe Doma zdravlja – Blace u selu Vrbovac

Mobilne ekipe Doma  zdravlja – Blace, već skoro godinu dana obilaze sela u opštini Blace, kako bi i stanovnici u ruralnim naseljima imali iste uslove zdravstvene zaštite.

Ovi pregledi su pokazali da veliki broj ljudi ima povišen krvni pritisak i nivo šećera u krvi, što uzrokuje pojavu kardiovaskularnih bolesti. Sve ove aktivnosti su u cilju sprečavanja nastanka bolesti i unapređenja zdravstvenog stanja stanovništva kao i poboljšanja kvaliteta života starih i bolesnih.

Zato će Dom zdravlja Blace nastaviti da organizuje akcije ovog tipa kako bi svim korisnicima svojih usluga omogućio jednako dostupnu zdravstvenu zaštitu, a naročito starim i nemoćnim licima u selima koja nemaju ambulantu.

Kroz akciju ,,Zdravlje u Vašem domu“, ekipa Doma zdravlja Blace danas je obilazila domaćinstva u selu Vrbovac ,u kojima žive stare i bolesne osobe. Svi pregledi su obavljeni u kućnim uslovima, a zdravstveni radnici su ovom prilikom pored kliničkog pregleda, merenja krvnog pritiska i vrednosti šećera u krvi, pružali i savete u vezi sa lečenjem hroničnih bolesti, a po indikacijama i konsultacije specijalista.