Muzičko-scenski program Draincu u čast

Majski deo programa „Drainčevih susreta pesnika“, nastavlja se večeras u prokupačkoj Biblioteci, koja nosi ime velikog književnog stvaraoca Rada Drainca, u čiju čast se već 50. godina okupljaju pesnici iz cele Srbije, slaveći njegovo ime i delo. Ove godine navršava se i 120 godina od njegovog rođenja, pa će ljubitelji njegovog stvaralaštva u 17.30 sati uživati u muzičko-scenskom programu, koji će izvesti glumci Danilo Petrović i Srđan Živković.
Na istom mestu, od 18 sati, biće organizovana i tribina pod nazivom „Poezija i internet“, na kojoj će govoriti dr Jelena Jovanović, Marko Despotović, Enes Halilović i Igor Varga. O „Novoj srpskoj poeziji i mladim srpskim pesnicima“, od 19.30 sati, svoje mišljenje izneće Maša Seničić, Bojan Marković, Milica Milosavljević i Danilo Lučić.
Kao deo programa ove pesničke manifestacije, Narodna biblioteka „Rade Drainac“, 22. maja, u 13 časova, organizuje i sesiju Srpskog filozofskog društva na temu „Populizam i kritičko mišljenje“.
Drugi deo programa „Draičevih književnih susreta“ biće nastavljen u avgustu, kada će, uz bogat i sadržajan program, tradicionalno biti uručena i pesnička nagrada „Drainac“ ovogodišnjem laureatu.