Na današnji dan pre dve godine: Najveća zaplena droge na području Topličkog okruga u poslednjih 28 godina:Policija u Blacu zaplenila 140 kilograma narkotika

Na današnji dan, pre tačno dve godine  u Blacu se desila   najveća zaplena droge  na području Topličkog okruga u poslednjih 28 godina a Policija u Blacu tada je zaplenila 140 kilograma narkotika.

_DSC0022

Rad policije tada je pohvalio i tadašnji Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Na današnji dan, 12.februar 2020.godine:

DSC_7510

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju zaplenili su oko 140 kilograma marihuane i uhapsili A. J. (1972) iz Aranđelovca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

DSC_7495

„Želim još jednom da pohvalim rad policije na terenu. Zaplena oko 140 kilograma narkotika u Blacu samo je jedna u nizu akcija koje policija i u 2020. godini nastavlja da intenzivno sprovodi u svim opštinama naše zemlje“, istakao je tada,potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović.
On je tada i podsetio i da je tokom prethodnih desetak dana u policijskim akcijama zaplenjeno više kilograma heroina i amfetamina.

„Želim da se zahvalim svim ljudima iz policije koji danonoćno rade i razumeju koliko je važno da kao zemlja izađemo kao pobednici iz ove teške borbe i pošaljemo jasnu poruku da ne postoji mesto u Srbiji gde će bilo koji narko-diler biti bezbedan i slobodan. Zato ohrabrujem pripadnike policije da nemilosrdno svakog dana rade na suzbijanju narko-trafikinga u Srbiji“, poručio je tadašnji ministar Mup-a, Stefanović.

Podsećamo,Policija je tada u Blacu, oko 140 kilograma marihuane pronašla prilikom kontrole teretnog vozila, kojim je upravljao osumnjičeni A.J., u tovarnom delu ispod slame i upakovanu u pakete i potom u osam vreća.