Na likovnoj koloniji u Blacu umetnička dela stvaraće umetnici iz Blaca i Kruševca

Tradicionalna likovna kolonija čiji je organizator Kulturni centar “ Drainac” u saradnji sa opštinom Blace, ove godine biće održana u periodu od 02.do 07. jula.

Ove godine svoja umetnička dela u kulturnom centru “ Drainac” u Blacu stvaraće sedmoro umetnika, troje iz Blaca i četvoro iz Kruševca.

Po završetku likovne kolonije – Blace 2018. u kulturnom centru “Drainac” tradicionalno će biti organizovana zajednička izložba svih ovogodišnjih učesnika pa će posetioci imati priliku da vide njihova umetnička dela nastala tokom kolonije.

Likovna kolonija “Blace” prvi put organizovana je 2005. godine i ima status stalnog kulturnog dešavanja na nivou opštine Blace. Iz godine u godinu okuplja umetnike različitog senzibiliteta i orjentacije tako da dobija na kvalitetu i značaju. Svaki saziv kolonije okuplja kako akademske slikare tako i slikare amatere i goste. Nesumnjiv je značaj kolonije za kulturni razvoj i napredak Opštine Blace kako kroz stvaranje fonda slika, saradnju umetnika i razmenu iskustava tako i u pogledu edukacije građana kroz prisustvo u radu umetnika. Organizatori Likovne kolonije su Opština Blace i Kulturni centar “Drainac”.