Posetili smo – pčelarsku zadrugu Umac iz Donje Trnave kod Prokuplja – video TV Prva

Ministarstvo za regionalni razvoj Srbije novoosnovanoj pčelarskoj zadruzi Umac iz Donje Trnave kod Prokuplja dodelilo je blizu 7 miliona dinara bespovratno. Pčelari ovog kraja uveliko rade i na stvaranju novog brenda zvanog – Toplički med.

Vest ima video, izvor tv Prva:

Za novoformiranu pčelarsku zadrugu Umac iz sela Donja Trnava nadomak Prokuplja bespovratna sredstva u iznosu od 7 miliona dinara obećavaju i veću proizvodnju meda i bolji nastup na tržištu.

 

Pčelari iz zadruge Umac ističu da je seleći tip pčelarenja dobar put do zarae, a ova godina jedna je od onih koja je ispunila očekivanja po pitanju proizvodnje meda.

bscap0013

Srboljub Ćurčić – pčelar zadruge Umac

Što se tiče topličkog okruga on važi za jedan od najboljih podneblja za pčelarenje.

bscap0006

Bojan Pršić – direktor pčelarske zadruge Umac

Med iz Toplice izuzetno je cenjen i na domaćem i na inostranom tržištu pa problema sa plasmanom pčelari iz zadruge Umac za sada nemaju a sredstva dobijena od ministarstva za regionalni razvoj Srbije doprineće i stvaranju novog brenda – odnosno Topličkog meda.

Pčelarsku zadrzgu Umac za sada čine 10 pčelara sa blizu 600 košnica. Svoj med pakuju u ambalaži koju je dinzajnirao Savez pčelarskih organizacija Srbije.

bscap0012

Miroljub Paunović zamenik predsednika Opštine Prokuplje

-Pčelarstvo u Toplici ide uzlaznom putanjom a pčelari ovoga kraja rade na stvaranju novog brenda  zvanog – Toplički med, saznajemo od Miroljuba Paunovića, zamenika predsednika Opštine Prokuplje.

bscap0008bscap0010bscap0011

bscap0004bscap0005